Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

PUB
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

RE: PUB
Gajba, dosta mjesta i gradova smi prošli, opširnije kad se vratim. Evo upravo ja i zena pijemo dunkel i marzen a pokraj nas ukomljavaju pilsner u staklenom mash tun-u Od 600 litara Big Grin piti pivo iz miris masha - neprocjenjivo!
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
Svarrogh Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

Daj molim te vidi kako hmelje pils. Na netu su sve kontradiktorne informaciju u vezi pilsnera. Da li fwh ili ne? Da li dodavati saaz nakon 15min itd. Ajde pa javi Smile Zahvaljujem
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

Na zalost otisao sam za vrijeme ukomljavanja, nismo imali vremena tu dugo da sjedimo... Ma saaz u pilsu definitivno ide na 90 minuta ili cak na 120 minuta. Mislim da sam negdje bio postavio clanak u vezi toga...
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

A trenutno pijemo raspberry hefeweizen, blanche witbier i raspberry stout. Sva piva iz jedne od najboljih pivnica u varsavi. Evo i ovdje kuhaju upravo pred ljudima.... Smile
Find Odgovori
sarajevskopivo Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

a kakav im je wc? jel poljski? Smile
Keg 1: Orange/coriander
Keg 2: Chocolate Milk Stout
Keg 3: Torpedo IPA
Fermentor 1: ESB
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

poljski dasta je. poljska u mome srcu Big Grin

upravo pijem ovo poljsko pivo i prosto ne mogu da vjerujem. kakvo pivo, kakva pivara. sutra cu kupiti jos drugih piva od ove pivare da probam.

prvi put u zivotu pijem weizenbock. nevjerovatno pivo stvarno. psenicni bock. ubija aromom.

[Image: s9XSv6Y.jpg]
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

upravo kupljena flasa originalnog skotskog Wee Heavy-a. moram reci da je kostala jedna boca 7 eura ali taman gladan ostao Wee Heavy moram probati. evo mu i ocjena http://beeradvocate.com/beer/profile/148/79 to isto nosim u sarajevo i gustam s merakom Big Grin

edit: nadam se samo da, s obzirom da je u prozirnoj flasi, nije skunked.
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

evo ja se vratio, puno probanih piva, neka su uslikana pa da vam napisem koju rijec.

prvo smo bili par dana u Krakowu i tu ima na svakom koraku jako dobrog piva, ali jedan pub je bio stvarno poseban.

evo sta je taj dan bilo u ponudi

poljska craft piva:
[Image: 7npnIcS.jpg]

internacionalna craft piva:
[Image: q5FMu9f.jpg]

naravno, probalo se u tih par dana sve sa ovih tabli u tasterima, a kako su se pili tasteri tako smo se odlučivali šta ćemo piti a to je bilo jako teško odlučiti jer su sva ova piva stvarno odlična.

[Image: PA8Zd2U.jpg]

[Image: ZmtCrLl.jpg]

najviše me oduševio ovaj jedan poljski weizen IPA, znači pšenični IPA, a također i poljski IPA 'Szczun' koji je ostavio onaj nevjerovatni lacing koji sam vec stavljao na ovoj temi:

[Image: pUYRpIZ.jpg]

odlično mjesto, svaki dan smo tamo bili.

drugo mjesto vrijedno spomena koje smo posjetili je Bierhalle u Varšavi. više puta sam već bio tu. Mjesto je super jer se tu pred vama kuha pivo u velikim staklenim posudama, a mi smo taj dan naletili na kuhanje pilsnera, a pili smo njihove prosto nevjerovatne altbier i marzen, kojima su zaista izuzetni.

[Image: bAurzZd.jpg]

[Image: vnQtFca.jpg]

[Image: 4rJWcOk.jpg]

Osim ovog što sam spomenuo još je zanimljiva mikro pivnica u starom gradu Varšavi koja se zove Browarmia (http://www.browarmia.pl/?page_id=1592) također fantastična, svježa i neobična piva. tu smo pili raspberry hefeweizen, raspberry stout i odličan wit

[Image: cq2Hp7H.jpg]

evo i otvorenih fermentora

[Image: YzJFUEJ.jpg]

i nekoliko detalja iz unutrašnjosti

[Image: f99Xenx.jpg]

[Image: YA8wHT4.jpg]

[Image: 4LdxQJs.jpg]
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

to su bili neki pubovi. što se tiče flaširanog piva ja stvarno ne mogu da vjerujem koliki izbor ima i kakva piva prave.

evo nekoliko flaširanih piva koje smo probali.

Okocim pivara. Porter i Marzen. Onako, solidna oba piva, vrlo pitka. Porter jako dobar.
[Image: Kw8LEQm.jpg]

Ciechan Wyborne. Pisao sam već dosta o Ciechan pivari, probao sam sva njihova piva (a imaju ih jako puno). Jako su zanimljiva pivara. Non stop uvode nešto novo. Imaju dosta specijala. Piva su im sve samo nisu obična. Baš ono imaju 'ono nešto'. Ovo sa slike je nefiltrirani nepasterizirani lager. Na ovom linku mozete vidjeti sva njihova piva: http://www.ciechan.com.pl/index2.php?q=page/3

[Image: TUCUMNA.jpg]

Rudy Kot. U prevodu Crvena Mačka. Također iz poznate pivare Krajan. Imaju Crvenog, Crnog i Bijelog Mačka. Sva fantastična. Obaraju s nogu. Sva nefiltrirana.

[Image: pDNI2Hm.jpg]

[Image: z13369141Q.jpg]

Podroze Kormorana. U prevodu Put Kormorana. Weizenbock. Jako sam sretan da sam probao ovako nesto. Rijetko covjek ima priliku da proba weizenbock. Super, super pivo!

[Image: qlAx9mH.jpg]

Kneževsko rižino. Jako zanimljivo, totalno suho. riža ostavlja neki neobičan okus. Ljetno osvježavajuće. Neće mi vrag dati mira, moram probati s rižom nešto.

[Image: 3AQEDXF.jpg]

Ciechan Pšenično. Kida od dobrote. Masa kvasca na dnu boce.
[Image: FQZZ76n.jpg]

Kozlak. Poljski Bock. Pisao sam o njemu na blogu. Nikad ne propuštam ovo pivo.

[Image: O9aIlti.jpg]

Raciborskie. Jedno od cjenjenijih alternativnih piva u PL. Vrlo bogat okus. Radjeno dekokcijskom metodom. nefiltrirano i nepasterizirano.

[Image: tqAuJGY.jpg]

Opet jedan kormoran. Ovo je ale pivo i na etiketi piše da je jako zahmeljeno sa pet dodavanja hmelja. To se baš osjeti.

[Image: CGR6xZb.jpg]

Zywiec Porter. Solidan porter.

[Image: ALjDk6n.jpg]

ako se pitate kako to da nisam naletio na loše pivo odgovor je u tome da nisam išao na slijepo, da poznajem tamo dosta ljudi i svako od ovih piva je kupljeno po nekoj preporuci. svi znaju dosta o pivu, svi kontaju šta je hmeljna aroma a šta je sladna aroma, šta je lager a šta je ale i, ono, može se jednostavno izvući dosta informacija od ljudi šta valja, a šta ne i lijepo porazgovarati o pivu.

osim ovoga probali smo još stvarno puno raznih piva, ali nekad mi je bilo bezveze da pred ljudima slikam pivo. i naravno, to je samo jedan mali dio ogromne ponude piva koju imaju. najbolja su naravno ova mala, skoro pa nepoznata, domaća piva iz mikro pivnica, kao što je na primjer ovo

[Image: nhSDJik.jpg]

ovaj marzen me oborio s nogu stvarno.

eto, par riječi i slika od mene. u zdravlju bili
Find Odgovori
djulba Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

Kako vidim, super si se proveo. Zivjeli
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

@djulba: pa eto, ne zalim se Big Grin

evo jos dva piva

červena selka. češki lager sa saazom naravno.

[Image: GHJGdiP.jpg]

i wee heavy! ufff....

[Image: DgMilN2.jpg]
Find Odgovori
Shunj Offline
1.040 OG, 3,92% ABV

kolko vidim bilo je dobze, svasta se probalo
piva izgledaju odlicno, ozednih (a taman mislio da preskocim pivo danas)
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 21 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools