Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Hidrometar/i i fermentacijska posuda
mentalist Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 125
Joined: Nov 2012
Reputation: 0 Location:
RE: Hidrometar/i i fermentacijska posuda
pogledaj po poljoprivrednim apotekama ima li. tražiš za mjerenje mošta ili širometar što će prije razumjeti nego moštomjer Smile
Find Odgovori
spajder76 Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 712
Joined: May 2013
Reputation: 1 Location: doboj
RE: Hidrometar/i i fermentacijska posuda
ma nemaju u Doboju pojma,kad sam trazio hidrometar nije niko imao a nisu ni znali sta je to a i kod nas nema nista od te opreme kupiti,samo alkoholmetar.Samo ti sutra javi kako treba pokazivati na hidrometru kad izmjeris sa mostomjerom
Find Odgovori
mentalist Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 125
Joined: Nov 2012
Reputation: 0 Location:
RE: Hidrometar/i i fermentacijska posuda
stvarno ne znam šta bih rekao za ova mjerenja. radjeno uporedno mjerenje. po hidrometru je dosta veliki FG, dok bih ja već bio spreman za pripremu oko "pecane" rakije ako bih gledao mjerenja na moštomjeru(skala je po babo-u a baždaren na 15c)
[Image: DSC_0137.jpg]
[Image: DSC_0138.jpg]
volio bih čuti komentare
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: Hidrometar/i i fermentacijska posuda
mentalist je li ovo bilo spontano vrenje? šteta što nemaš početno mjerenje OG-a. velika je šansa da je kvasac jednostavno proizveo toliko alkohola koliko više ni sam ne može podnijeti (što je posebno slučaj sa spontanim vrenjem i divljim kvascem) i jednostavno ne može dalje....
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
mentalist Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 125
Joined: Nov 2012
Reputation: 0 Location:
RE: Hidrometar/i i fermentacijska posuda
jeste, sppontano je vrenje u bačvi od 500l ili kg. stvarno ne znam kako bih i izveo kontrolisano vrenje sa tolikom količinom. šljiva/komina miriše lijepo ali se već osjeti ukus kiselosti i to je već spremno za destilaciju. malo iskusniji znaju kada šljivine komarice počnu da odlaze prvi je znak da se bliži kraj fermentacije. što se tiče mjerenja OG, vjerujem da je skoro nemoguće ga izmjeriti jer nemam refraktometar, a sama komina je toliko gusta da je teško izdvojiti bilo kakav sok do 7 dana vrenja. poslije 7 dana već se nazire sok/mošt koji bih i mogao izmjeriti, ali to nije to
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: Hidrometar/i i fermentacijska posuda
pa uzmeš desetak šljiva i kroz gazu iscjediš decilitar soka samo za uzorak na samom početku.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
mentalist Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 125
Joined: Nov 2012
Reputation: 0 Location:
RE: Hidrometar/i i fermentacijska posuda
o tome nisam razmišljao Smile)
da li bih postiga bolji učinak kada bi se dodao pekarski kvasac. mislim da se ne bi isplatilo kupovati vinski ili bilo koji u većoj količini
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: Hidrometar/i i fermentacijska posuda
pekarski je isto tako jako nisko tolerantan na alkohol. US-05 je poznat kao visoko tolerantan na alkohol i mislim da moze podnijeti oko 15%.....
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
mentalist Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 125
Joined: Nov 2012
Reputation: 0 Location:
RE: Hidrometar/i i fermentacijska posuda
ne znam koliko bi mi trebalo paketića US05, bankrotirao bih definitivno Smile osim ako ne radim veći strarter što je po mom mišljenju gubljenje vremena

spajder76... kakvo je kod tebe stanje
Find Odgovori
spajder76 Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 712
Joined: May 2013
Reputation: 1 Location: doboj
RE: Hidrometar/i i fermentacijska posuda
Tek za vikend provjeravam posto je danas tek peti dan.Kom mi je kod punca koga posjecujem uglavnom vikendom a on ceka samo 21dan,a ja nebi svoj tako.Neznam dali vrijedi sada mjeriti secer sa hidrometrom?U utorak sam bio i vidim da fino vrije
Find Odgovori
mentalist Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 125
Joined: Nov 2012
Reputation: 0 Location:
RE: Hidrometar/i i fermentacijska posuda
pa možeš čisto informativno koliko ima, a sigurno da je dio preradjen
Find Odgovori



Forum Jump:


Users browsing this thread: 2 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools