Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Pomoc/Savet oko nabavljanja sirovina
SixtySix Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

Pomoc/Savet oko nabavljanja sirovina
Nisam znao gde bas najbolje da stavim ovu temu te bih zamolio Pivsku Musicu ako zatreba neka slobodno premesti temu gde smatra za shodno.

Elem, sve vise sam isfrustriran cenama sirovina u Srbiji te pokusavam naci najbolji nacin kako da dolazim do sirovina iz komsiluka jer su cene neuporedivo povoljnjije.

Kada bih imao teleport do Slovenije ne bih otvarao ovu temu ali kako isti nemam zamolio bih vas za pomoc/savet kako nabaljati, po mogucstvu i vece kolicine sirovina iz BiH/HR/SLO.

Idealno bi bilo kada bih mogao da kupujem direktno iz HMEZAD Exim-a u Sloveniji jer su im cene najbolje ali i ostalo sve dolazi u obzir. POMAGAJTE!
Find Odgovori
edomesih Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

RE: Pomoc/Savet oko nabavljanja sirovina
Gdje se nalaziš?
beer
WWW Find Odgovori
SixtySix Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

Da, to je trebalo da naglasim Smile Beograd
Find Odgovori
edomesih Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

Mi smo u Mostaru - Oldbridz. Imaš našu trenutnu ponudu u podforumu "Prodajem". Još smo u fazi organizovanja, rješavamo prostor itd.
Imamo već dogovor sa Hmezadom, BestMalzom, ...
Cijene su takve kakve su - ići će nadam se naniže Smile.
Ako ti narudžba ne bi bila velika mogli bi organizovati neki prevoz do BG
(uvijek neko ide ...)
Pozdrav
beer
WWW Find Odgovori
dlb Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

U Backoj Palanci imas pilsner slad za 0.6 evra/kg (kupuje se na dzak od 40kg), a u Backom Petrovcu imas hmelj tipa robusta i aroma za 12 evra/kg sa 6-7% alfe. Ako nekome treba pomoc oko nabavke ovih sirovina moze me slobodno kontaktirati!
Find Odgovori
bonzobgd Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

This post was last modified: 18.10.2013, 06:19 by bonzobgd.
I ja sam iz BGda sklapam opremu, danas sam postao ponosan vlasnik lonca- serpe od 60l, znam da je veliki ali sam se zaljubio Smile, rado bih uzeo i ja za prvo drugo i trece kuvanje Smile.

Moze li neki jednostavan recept, za pocetnike i mislim jednostavan za nas iz BGDa s obzirom na cene Smile znaci Backa Palanka + Backi Petrovac + jos neka vrsta jecma. Ako mogu da biram neka je crno.
Instalirao sam BeerSmith2 ali za sad se slabo snalazim.
Jel recimo moze Zisov recept odavde sa BPalanackim sladom [undefined=undefined]http://volimpivo.ba/showthread.php?tid=192[/undefined]
Posudu za ukomljavanje jos nisam nabavio. Danas sam gledao neki friider od 27l, premda ga prodaju kao 31 Smile i posto nema veci mislim ga uzeti i prepraviti sa cevkom od kotlica.
Jesam uzeo vecu serpu nego sto mi treba ali ne nameravam za pocetak da pravim vise od 1 fermentacione posude koja je 30 l.

dlb odakle si, moze jos neka informacija o nacinima nabavke, cuo sam da Maltex salje postom, a za hmelj nisam siguran.
Find Odgovori
AleksandarV Offline
1.100 OG, 10% ABV

Šta je sa http://www.mojepivo.com/sirovine/slad.html ?
To vam je u Beogradu. Rekao bi da su cijene povoljne.
Find Odgovori
SixtySix Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

Moje Pivo i Majstor za Pivo, iako im pruzam svo postovanje jer su jedine prodavnice sirovina u Srbiji, nikako nisu povoljni sto se cena tice. Ukoliko se uporede sa cenama u BiH onda se i moze reci da su slicne, ali ako se uporedi sa cenama u HR ili ne daj boze SLO onda se vidi da su cene jako porazavajuce.

Cene slada se jos i nekako mogu tolerisati, makar osnovnih, kada pogledamo cene specijalistickih sladova, posebno Chocolate i Black tu vec dolazimo do nesrazmerno velikih cena.

Hmelj i kvasac necu ni da komentarisem.

Takodje, za sada niko se nije oglasio o pitanja vezanim za grupne kupovine ili kupovine vece kolicine. Majstor za Pivo cak na jako ruzan nacin cenzurise postove o cenama na svom forumu. A Moje Pivo na bezobrazan nacin iskazuje cene bez PDV-a na svom sajtu.
Find Odgovori
gajba Offline
1.080 OG, 7,93% ABV

Vjerovatno je premalo trziste da bi imali manje cijene. Ja ih i razumijem. Ako se ikad zapitas za koliko para ti se isplati da prodajes svoje pivo, razmisli pa ces vidjeti da je povisoka cijena Smile
Ja bih opet volio da ima tako neka radnja, makar skuplja, jer kad ti nesto zafali znas da mozes brzo dobaviti. A i kad narucujes neki komad opreme iz druge zemlje skuplja ti je postarina nego sama oprema.
Kvasce mozes naci povoljno:
http://www.ebay.com/usr/nordbru
Dostavice ti 5 komada za otpriliek 15evra, sto je ok cijena.
Takodje imas i povoljan hmelj na ovom sajtu.
A slad kupis tu u BG jer ga treba vise pa se ne isplati narucivati.
Find Odgovori
spajder76 Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

Ubjedljivo najjeftiniji sajt je http://www.worcesterhopshop.co.uk/.Hmeljevi duplo jeftiniji nego na hopandgrape a i postarina oko 1kg je 8 funti i dostava za desetak dana.Slad se ne isplati narucivati
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

slažem se za worcester, najjeftiniji hmelj. jeftnije necete naci. medjutim, ono sto se meni pojavljivalo kao problem je sto u worcesteru imaju odlicnu ponudu hmeljeva, ali bas nemaju neki izbor ostalih stvari - kvasaca, specijalnih sladova i ostalih stvari. onda kad narucujem hmelj za neki recept, a fale mi ostali sastojci, moram narucivati s nekog drugog webshopa ostatak stvari i onda me, kad se sve zajedno sabere (obje poštarine), izadje skuplje sve zajedno nego da sam platio malo veću poštarinu i malo skuplji hmelj sa na primjer hopandgrape ili drugog webshopa koji ima odličnu ponudu i tu kupio sve zajedno....

jedino to....

a hmeljevi u worcesteru su stvarno odlični.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
stera Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

This post was last modified: 20.12.2013, 04:58 by stera.
(18.09.2013, 09:10 )dlb Wrote: U Backoj Palanci imas pilsner slad za 0.6 evra/kg (kupuje se na dzak od 40kg), a u Backom Petrovcu imas hmelj tipa robusta i aroma za 12 evra/kg sa 6-7% alfe. Ako nekome treba pomoc oko nabavke ovih sirovina moze me slobodno kontaktirati!

Ziv bio dlb.
Kako mozes da pomognes oko nabavke slada iz BP?
Zvao sam nisu hteli da posalju kurirskom sluzbom pa sam seo u auto i otisao do sladare. S'obzirom da sam iz Beograda benzin i putarina dosta poskupe cenu slada, ali opet je povoljnije.
Hteo sam i po hmelj da svratim ali rekose mi da je 5 PET godina star (a negde se pominjalo i 7 god) pa sam odustao.
Jeste jeftino ali posle svog truda oko kuvanja da zbog bajatog hmelja bacam pivo, ne isplati se.

Oko nove godine stize mi hmelj narucio sam iz UK
Whitbread Golding Variety ,Spalter Select ,Perle, bice i viska pa ako treba...
Imam i kombinaciju za prevoz iz UK, nije avionski ali mnooogo jeftinije.
40-tak funti za 15kg hmelja.
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools