Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Jecmeni slad - mlevenje
petdrag Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Jecmeni slad - mlevenje
Prvo pocetnicko pitanje ! verovatno glupo Wink, ali ce zato i odgovor biti kratak...

Pitanje se tice jecmenog slada. Interesuje me, umesto da ga sam meljem posto nemam na koji nacin nazalost, da li mogu da kupim (necu navoditi izvor da ne bude da reklamiram) "Ječmeni slad Munich 1 kg" i da to koristim umesto one standardne procedure mlevenje pa ukomljavanje? Ili je mozda taj slad sto se kupuje samo dodatak?

Samo da "preskocim" taj korak i blize sam pivu ! Smile

pozdrav
Find Odgovori
zis Offline
1.100 OG, 10% ABV

RE: Jecmeni slad - mlevenje
(22.09.2013, 10:01 )petdrag Wrote: Prvo pocetnicko pitanje ! verovatno glupo Wink, ali ce zato i odgovor biti kratak...

Pitanje se tice jecmenog slada. Interesuje me, umesto da ga sam meljem posto nemam na koji nacin nazalost, da li mogu da kupim (necu navoditi izvor da ne bude da reklamiram) "Ječmeni slad Munich 1 kg" i da to koristim umesto one standardne procedure mlevenje pa ukomljavanje? Ili je mozda taj slad sto se kupuje samo dodatak?

Samo da "preskocim" taj korak i blize sam pivu ! Smile

pozdrav

Pozdrav, kao prvo pitanja nisu glupa i pitaj sve sto ti nije jasno tu smo da pomognemo. Drugo odakle si da vidimo moze li se pomoci kako. Trece "Ječmeni slad Munich 1 kg" je takodje jedna vrsta slada koji se dodaje u pivo i on mora isto tako biti samljeven. Cetvrto ovdje mozes naruciti mljeveni slad za recepte kojima mislis kuhati pivo :http://www.volimpivo.ba/showthread.php?tid=470.
Ako te jos nesto interesuje pitaj ali prvo dooobro iscitaj forum posebno ovu temu ali i ostale pa neces vise postavljati ovakva pitanja. beer
Find Odgovori
petdrag Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Trenutno sam u Belgrade/Serbia.. Smile

Aha, ja sam mislio da je taj "Ječmeni slad Munich 1 kg" u tecnom stanju, da je vec ukomljen. Moja greska, sta ces pocetnik.. Smile

Na ovom linku je vec samleven slad?Ako sam dobro skontao.. Kako to ide za Srbiju, ima li toga po Beogradu?
Find Odgovori
zis Offline
1.100 OG, 10% ABV

(22.09.2013, 01:33 )petdrag Wrote: Trenutno sam u Belgrade/Serbia.. Smile

Aha, ja sam mislio da je taj "Ječmeni slad Munich 1 kg" u tecnom stanju, da je vec ukomljen. Moja greska, sta ces pocetnik.. Smile

Na ovom linku je vec samleven slad?Ako sam dobro skontao.. Kako to ide za Srbiju, ima li toga po Beogradu?

Pogledaj ovdje sta ima i pitaj mogu li ti samljeti slad:
http://www.mojepivo.com/oprema/mlinovi/c...-slad.html

:chugger:
Find Odgovori
SixtySix Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

(22.09.2013, 01:33 )petdrag Wrote: Trenutno sam u Belgrade/Serbia.. Smile

Ja sam iz Beograda. Trenutno postoje dve "homebrew" prodavnice u Beogradu. Moje Pivo koji su u zemunu www.mojepivo.com i Majstor Za Pivo koji su ja mislim na vracaru www.majstorzapivo.com.

I jedni i drugi prodaju ekstrakte slada (tecna, vec ukomljena varijanta kako je nazivas, ali ako pripremas pivo od toga dobro procitaj uputstvo), kao i regularan slad. Obe prodavnice imaju usluzno mlevenje koje naplacuju tako da je potrebno samo da naglasis da li zelis slad u celom zrnu ili samleven prilikom svoje narudzbine.

A kao sto ti vec spomenuse, ako zelis slad celog zrna, ne zali novce na Corona mlin koji ima da se kupi u obe prodavnice.

Mali savet, obrati paznju na cene od jedne do druge prodavnice, iako se cini da je Moje Pivo jeftinije, zapravo nije jer su izrazili cene na sajtu bez PDV-a. Kada se sve sracuna cene su im otprilike iste. Veruj mi, pravio sam uporedni cenovnik u excelu.
Find Odgovori
petdrag Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Hvala na informacijama...
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools