Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


T-58 i Belgian Pale Ale
AleksandarV Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,510
Joined: Nov 2012
Reputation: 2 Location: Sarajevo
T-58 i Belgian Pale Ale
This post was last modified: 23.11.2013, 01:15 by AleksandarV.
Kako vama miriše iz airlock-a tokom fermentacije?
Za konkretan kvasac. Hmelj je Stirian goldings I Saaz.
Sent from my Z10 using Tapatalk 2
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: T-58 i Belgian Pale Ale
miriše na fermentaciju. teško opisivo i to što ti miriše iz airlocka posebno na početku fermentacije ne mora ti biti mjerilo da će ti tako mirisati pivo. obično na višim temperaturama daje voćne arome uz onaj 'kick' CO2. uglavnom ugodan bi trebao biti miris. ne bi smjelo bacati na kiselkasto.

ima nekih kvasaca koji strašno smrde na početku fermentacije posebno ako ih se sili na nižim temperaturama, kada bacaju puno sumpora i sve smrdi na trula jaja Smile na primjer WY3068, ali to sve nestane u konačnom pivu.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
AleksandarV Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,510
Joined: Nov 2012
Reputation: 2 Location: Sarajevo
Re: T-58 i Belgian Pale Ale
Pa, miris je svjež, slatkast sa notama kvasca i malo alkohola. Neki kažu da ovaj kvasac na višim trmperaturama vuče na bananu. Možda pomalo.
Hvala

Sent from my Z10 using Tapatalk 2
Find Odgovori
Shone Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 52
Joined: Nov 2013
Reputation: 0 Location: Beograd
RE: T-58 i Belgian Pale Ale
This post was last modified: 24.11.2013, 12:20 by Shone.
Ako ti nešto znači mislim da T-58 kvasac ima fantastičan miris, posebno ako je temperatura fermentacije veća od 21C. Meni je mirisao na bobičasto voće, možda kupine ili divlje jagode, najsličnije ljubičastim pez bombonama. Zašto njih pominjem, zato što je miris pomalo sintetički i vrlo intezivan. Kanta u kojoj je fermentisao, je prelepo mirisala. OXI kliner nije mogao da ubije taj miris, našao sam sredstvo koje je uspelo to da eliminiše a nije varikina. Pivo koje sad fermentira, mi miriše na banane, ali se ne radi o istom kvascu. I ja sam mislio kada sam radio prvi put sa njim, da je u pitanju zaraza Hafnia protom, Koja doprinosi povećanju količine dimetil-sulfida pa onda pivo ima strani ukus na voće, ali tu se radi o ukusu ne o mirisu. Budi bez brige to je to, odležavanjem jedva da će ostati nešto od toga. Možda samo u tvojoj glavi, jer znaš kako je mirisalo prilikom fermentacije. Niko drugi taj miris neće osetiti u pivu, na žalost.
Jedno pivo taman, dva piva mnogo, tri malo.
Find Odgovori



Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools