Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kvasac 'made in germany'
stera Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

Kvasac 'made in germany'
Pade mi na pamet kako nigde niko ne pominje nemacke kvasace. Nazalost ne govorim nemacki pa ne mogu da pretrazim net, nadjoh na jednom mestu homebrew opremu ali ne i sastojke.
[b]Gde mogu da se kupe nemacki kvasci, i koji su dobri?[/b]
Ili ajde bar ceski kvasci, odnosno za lagere a da nisu UK i USA.
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

RE: Kvasac 'made in germany'
premjestio sam temu u podforum o kvascu.

nema nikakve veze što ti kupiš od američke ili engleske firme kvasac kad su oni izdvojili originalne njemačke i češke sojeve kvasaca i prodaju ih kao takve. imaš masu kvasaca koji su čak i označeni kao češki ili njemački. imaš dosta kvasaca koje prodaju white labs i wyeast iz poznatih njemačkih pivara kao što je Weihenstephaner. imaš Wyeast smack pack 2278 - češki pils. osim toga ima još jako puno njemačkih i čeških lager kvasaca.

znači, proizvođač kvasca nema nikakve veze, bitno je odakle je izdvojen soj kvasca koji se prodaje, a u ovom slučaju se radi o pravim češkim i njemačkim sojevima.

to ti je kao da nećeš da kupiš njemačkog ovčara iz belgije jer misliš da nije 'original' Big Grin
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
stera Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

Jasno, nego ne verujem da nemacki pivari 'sopstveni' kvasac nabavljaju od njih.
A za 'original' kod njih nista vise nije original, sve je 'poboljsano'.
Zagrizi samo njihov paradajz.
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

pazi, nema tu puno filozfije. kvasac je kvasac. kad kupiš belgijske kvasce od wyeast-a s njima možeš dobiti isto belgijsko pivo kao što rade belgijanci. isto vrijedi i za češke i njemačke kvasce. kvasac je živo biće i bitno je samo da se pravilno izdvoji soj i da se pravilno rukuje sa kulturama i to je to. wyeast i white labs su vrhunske firme i siguran sam da to rade jako dobro. ja sam 100% siguran da ti dobiješ pravi kvasac, a na tebi je da odradiš fermentaciju, da ubaciš pravi broj ćelija, da paziš na temperature, recepturu i sve ostalo i siguran sam da ćeš dobiti isto pivo kao ono za koje je taj kvasac namijenjen.

ne mozes porediti paradajz i kvasac. jedina stvar o kojoj bi se moglo pričati je svježina tog kvasca, odnosno da li si dobio noviji ili stariji smack pack jer vitalnost kvasca puno zavisi od toga.
Find Odgovori
stera Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

Nisam bukvalno trazio paralelu izmedju paradajza i kvasca, vec anglosaksonski pristup -da svaka stvar po svaku cenu moze da se 'unapredi'. Nisam jos dostigao nivo da mogu da razlikujem dve ture, (istog piva, sa vrlo slicnim kvascem) ali nekako mi logicnije da nemacki kvasac kupim od nemaca.
Jel postoji neka online prodaja kvasca i sirovina u nemackoj, ako neko ima link.
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

www.brauwerkstatt.com imaju jeftine suhe kvasce. mada su wyeastovi sigurno bolji.

nema se tu šta unaprijeđivati kad je Wyeast (američka firma) dobio kvasac direktno od Weihenstephanera iz njemačke i samo ga nastavio množiti. Isto vrijedi i za češke kvasce kao što je Pilsner Urquell (šifra WY2001) koji je dobijen direktno iz pilsner urquell pivare iz češke i za sve ostale njihove kvasce.

ali eto kako hoces. brauwerkstatt ima dobru coloniu i german ale, kvasce gornjeg vrenja za kolsch i alt, mada je meni WY2565 za kolsch zakon.
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools