Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kupovanje lonca
Svetovid Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Kupovanje lonca
Pozdrav ljudi!
Novi sam na forumu i krenuo sam da proizvodim za svoje potrebe. Trenutno sam u procesu skupljanja opreme, a proizvodim vino i rakiju, pa imam jedan dio opreme. Glavni problem je lonac. Preskupo je preko interneta a i nema ga baš, išao sam na Vrapčiće (tržnica kod Mostara) tražio i nije bilo. Obišao sam i neke prodavnice, ni tu nije bilo. Na kraju sam na PIK-u našao čovjeka koji to pravi.

http://www.pik.ba/artikal/11242077/inox-...z-kuhanje/
Možete li mi reć da li je ovo pogodno za kuhanje, ili da mi preporučite nešto od čega neće da mi otkažu vitalni organi radi trovanja teškim metalima.

Usput, imam neki lonac (35l) u koji curi rakija iz kazana, aluminijski je. Može li taj, da ne kupujem džaba. I ostaje li neki šmek u njemu, jer bi trebala opet da curi rakija u njega, jebiga.
Pozdrav i hvala unaprijed.
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin

RE: Kupovanje lonca
pozdrav i dobro došao.

mislim da su ok ovi lonci, jer ima dosta raje lonce vrlo slične ovima. ako pravi lonce po narudžbi objasni mu da ti napravi lonac malo manjeg prečnika, a da je veći u visinu od ovih na linku. pokušaj naći pivsku bačvu od 50 l pa je prepravi u lonac za kuhanje. sa aluminijem ja nemam iskustva beer
Find Odgovori
rafter Offline
1.070 OG, 6,95% ABV

Dobrodosao!
Ovih dana pokusavam naci nekoga da kupimo zajedno burad od 50 litara. Cijena je povoljna. Uspio sam da dobijem zadnju cijenu od 200km za 3 komada. Meni trebaju dva. Pa ako si zainteresovan javi se. Uglavnom ako ces kuvati na plin isplati se. Uzgred i ja sam pocetnik.
Prvo hopni, pa reci skoč!
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin

(25.02.2014, 11:09 )rafter Wrote: Dobrodosao!
Ovih dana pokusavam naci nekoga da kupimo zajedno burad od 50 litara. Cijena je povoljna. Uspio sam da dobijem zadnju cijenu od 200km za 3 komada. Meni trebaju dva. Pa ako si zainteresovan javi se. Uglavnom ako ces kuvati na plin isplati se. Uzgred i ja sam pocetnik.

ovo ti je odlična opcija beer
Find Odgovori
radobolja Offline
1.040 OG, 3,92% ABV

(25.02.2014, 10:47 )Svetovid Wrote: Pozdrav ljudi!
Novi sam na forumu i krenuo sam da proizvodim za svoje potrebe. Trenutno sam u procesu skupljanja opreme, a proizvodim vino i rakiju, pa imam jedan dio opreme. Glavni problem je lonac. Preskupo je preko interneta a i nema ga baš, išao sam na Vrapčiće (tržnica kod Mostara) tražio i nije bilo. Obišao sam i neke prodavnice, ni tu nije bilo. Na kraju sam na PIK-u našao čovjeka koji to pravi.

Možete li mi reć da li je ovo pogodno za kuhanje, ili da mi preporučite nešto od čega neće da mi otkažu vitalni organi radi trovanja teškim metalima.

Usput, imam neki lonac (35l) u koji curi rakija iz kazana, aluminijski je. Može li taj, da ne kupujem džaba. I ostaje li neki šmek u njemu, jer bi trebala opet da curi rakija u njega, jebiga.
Dobrodošao, MIslim da su ovo na slici lonci Turskog proizvođača Arian, imam takav od 60l, platio sam ga 122KM u KB centru u Vihovićima u Mostaru. Neki su kupovali u Kiseljaku jeftinije, ali zbog najezde pivara nestalo ;-). Eto odaberi ili gotov lonac ili inox bačvu prepravljati.
Ako treba pomoć ili savjet javi, i ja sam u Mostaru.
Find Odgovori
Pivdzija Offline
1.090 OG, 8,95% ABV

(26.02.2014, 01:29 )radobolja Wrote:
(25.02.2014, 10:47 )Svetovid Wrote: Pozdrav ljudi!

Dobrodošao, MIslim da su ovo na slici lonci Turskog proizvođača Arian, imam takav od 60l, platio sam ga 122KM u KB centru u Vihovićima u Mostaru. Neki su kupovali u Kiseljaku jeftinije, ali zbog najezde pivara nestalo ;-). Eto odaberi ili gotov lonac ili inox bačvu prepravljati.
Ako treba pomoć ili savjet javi, i ja sam u Mostaru.

evo ovo što ti radobolja reče potvrđujem. identičan ovakav od 60l i mi imamo, kupljen u kiseljaku, nas dobro služi.
ako ćeš slati upit za ove šerpe, upitaj koliko ga dođe ova od 100l ovakva Smile
Find Odgovori
elektropionir Offline
1.070 OG, 6,95% ABV

I kod mene je isti Big Grin
Ide na struju, na plin jos bolje Smile
Find Odgovori
AleksandarV Offline
1.100 OG, 10% ABV

Re: Kupovanje lonca
Dobrodošao.
Možeš komotno kuhati i u aluminijskom. Ja takođe kuham u aluminijskom loncu.

Sent from my Z10 using Tapatalk 2
Find Odgovori
radobolja Offline
1.040 OG, 3,92% ABV

... upitaj koliko ga dođe ova od 100l ovakva Smile
[/quote]

evo u porukama na piku je ogovorio nekom već - 100l košta 300KM
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

više vam se onda isplati da vam se napravi lonac http://www.pik.ba/artikal/10617624/burad...vino-inox/

ovaj sa gornje slike je preširok i previše isparava iz njega realno.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
Pivdzija Offline
1.090 OG, 8,95% ABV

zanimala me cijena, mislio sam da je možda ipak jeftinije. vjerojatno ćemo ipak ići u izradu lonca, s tim da bi na njega direktno montirali pipu i termometar
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools