Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sistem?
darijan33 Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

Sistem?
E zdravo drugari imam jedno pitanje ovako za iskusnije. Imam dva inox bureta od 180 l i jedno od 100 l.Mislio sam da napravim sistem na plin ne na struju pa bi mi dobro doslo svaka pomoc.Moja zamisao je da u od 100 l yagrijavam pa da pretacem u jednu posudu 180 l gdje cu da ukomljavam i druga gdje cu da kuham.E sad me inresuje da li mogu tu graditi pumpu i koju pumpu ? Svaka ideja i sugestija dobro dosla.
Find Odgovori
darijan33 Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

RE: Sistem?
Ima li ko kakvu ideju?
Find Odgovori
raix Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

pogledaj HERMS sistem.
po netu su uglavnom varijante sa kegovima od 50l. ti prilagodi svoj prema buricima koje imas. treba ce ti dva gorionika prilicno jaka, pumpa, creva, bakarne cevi par desetina metrara, fitinzi, da resis lazno dno na mash tunu....
Find Odgovori
darijan33 Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

Sve sam to skontao pokupovao. Samo mi treba pumpa ne znam koju bi pumpu u to se bas ne razumijem. Vidio sam neke grundfos pumpe za grijanje . Da li mogu te?
Find Odgovori
spageti Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

This post was last modified: 21.07.2016, 10:23 by spageti.
Ne. Imas Roverove pumpe bas za pivo. Novax 20B. Cca 100 eur.
Imas dosta rasprava o pumpama na forumu pa malo prosvrljaj.
Find Odgovori
galabl Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

(21.07.2016, 09:46 )darijan33 Wrote: Sve sam to skontao pokupovao. Samo mi treba pumpa ne znam koju bi pumpu u to se bas ne razumijem. Vidio sam neke grundfos pumpe za grijanje . Da li mogu te?

I ja sam u potrazi za pumpama za svoj sistem koji cu praviti. HERMS kapaciteta 250 litara.
Gledam da izbjegnem Roverice jer se mnogo ljudi na npr pivarstvo.info forumu zalilo da su im crkavale. Nakon zalbe jednog od pivara proizvodjacu ovi su valjda uradilimali redizajn i sad se ceka da te nove pumpe izadju na trziste.

Vec sam kontaktirao ove za Grundfos pumpe u vezi Maxa pumpe koja je navedena na njihovom sajtu kao namjenska pumpa za pivarstvo, ali to valjda vise nije u sklopu njihove grupe pa cekam da mi ponude neku drugu. Javim.
Find Odgovori
darijan33 Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

(22.07.2016, 11:15 )galabl Wrote:
(21.07.2016, 09:46 )darijan33 Wrote: Sve sam to skontao pokupovao. Samo mi treba pumpa ne znam koju bi pumpu u to se bas ne razumijem. Vidio sam neke grundfos pumpe za grijanje . Da li mogu te?

I ja sam u potrazi za pumpama za svoj sistem koji cu praviti. HERMS kapaciteta 250 litara.
Gledam da izbjegnem Roverice jer se mnogo ljudi na npr pivarstvo.info forumu zalilo da su im crkavale. Nakon zalbe jednog od pivara proizvodjacu ovi su valjda uradilimali redizajn i sad se ceka da te nove pumpe izadju na trziste.

Vec sam kontaktirao ove za Grundfos pumpe u vezi Maxa pumpe koja je navedena na njihovom sajtu kao namjenska pumpa za pivarstvo, ali to valjda vise nije u sklopu njihove grupe pa cekam da mi ponude neku drugu. Javim.
E super hajde ja cu skoknuti ovamo u Derventi ima prestavnistvo Grundfosa pa da se raspitam i javim ti sta imaju ovde
Find Odgovori
svestenik Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

I ja sam zainteresovan za 2 pumpe, ako nas ima vise, mozda dobijemo i neki popust na kolicinu ?
Find Odgovori
darijan33 Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

E ovako dans sam dva puta bio ali nikog nije bilo u objektu.Pogledacu sutra opet.Ako neko zna tacno koja bi to pumpa bila naziv oznaka da ne objasnjavam posto znate kako to kod nas ide sve.Sa cudnim pogledima i jos cudnim pod pitanjma
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools