Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


hrastov cips
raix Offline
1.050 OG, 4,91% ABV
*****

Posts: 359
Joined: Nov 2012
Reputation: 2 Location: Beograd
hrastov cips
znam da sam procitao nesto o dodavanju hrastovog cipsa u sekundar, da bi se dobilo na aromi. interesuje me koliko bi trebalo da bude dovoljno cipsa a da se ne pretera i u koje stilove piva bi ovo doslo u obzir? znam da za vino ide do 2g po litri. a za pivo?
jos nesto, kada se prave barik burad postoje tri varijante "nagorelosti" blaga, srednja i skroz pecena. koja od ovih varijanti bi bila dobra za pivo.
vidim da postoji i varijanta sa odlezavanjem u brezovim buradima, koje drvo bi jos doslo u obzir.
Find Odgovori



Forum Jump:


Users browsing this thread: 2 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools