Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Pozdrav iz Slovenje
antares Offline
1.040 OG, 3,92% ABV

Pozdrav iz Slovenje
Pozdrav iz Slovenije svim pivoljupcima. U potrazi za boljim pivom od ovog jadnog, što ga pijem sada (uglavnom Laško i Union), naletio sam i na ovaj forum i prosto se oduševio. Več danima polako čitam i usvajam tehnike pravljenja piva od prve stranice dalje. Odlučio sam, da i sam probam pa ču se baciti u nabavku opreme. A dotad još uvjek tražim dobro pivo. Nemam baš nekog izkustva jer do sad sam popio mnogo vrsta ali sve samo ovo industrijsko sranje, na koje sam naletio po raznim kafičima. U mom gradu po dučanima nema neki izbor, ali sam baš danas naletio na dve super stranice i sad znam da ču uskoro probati i nešto pravo. Pored slika i opisa su i cjene u € pa mogu več kod kuče napraviti spisak.
Prva stranica, koju sam našao: http://cebs.si/[quote] Ovo se nalazi oko 30-35km od moje kuče.
A druga, još puno bolja je nekih 60km od kuče:http://www.pivoljub.si/ Sada bih zamolio "specialce", koji imate iza sebe dosta kilometrine, za savjet, šta da prvo probam od ove silne ponude
A kad se nakupi minimum nužne opreme za proizvodnju domačeg piva otiči ču opet nekih 30km dohttp://www.hmezad.si/ i nabaviti sirovine za pivo, pa ovom prilikom opet molim za pomoč, šta uzeti od te ponude, da mogu nešto pametno skuhati? Nemam neke ideje i želje za neko tačno određeno pivo i za prvi pokušaj mi je svejedno i za stil i boju i ukus, samo da nešto dobro ispadne.
Hvala več unaprjed
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin

RE: Pozdrav iz Slovenje
pozdrav i dobro došao beer

u ovoj radnji je ponuda fenomenalna i što god uzmeš nečeš se pokajati, ali ja ti preporučujem da probaš vaše domaće slovensko pivo bevog pivare. ja sam probao njihov tak pale ale i oduševio me je.

što se tiče prvog piva možeš napraviti neki lagani APA. imaš na forumu par recepata pogodnih za početnike. ja bih ti preporučio da napraviš neki SMASH tj. pivo sa jednim sladom i jednim hmeljem.[/b]

Zivjeli
Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV

Re: Pozdrav iz Slovenje
Dobrodosao na forum.
Slazem se sa kolegom. Iz mog iskustva najbolje ispadnu piva koja nisu pretjerano komplikovana u pogledu kolicina razlicitih sladova i hmeljova, tako da za pocetak pravi nesto sto jednostavnije.
Na forumu ima dosta recepata, ESB je po meni jedno od najboljih piva, a koje je usto i lako za napraviti.
Vremenom ces sam otkriti sta ti se svidja a sta ne pa ces sam krojiti recepte prema svojim zeljama.
WWW Find Odgovori
antares Offline
1.040 OG, 3,92% ABV

This post was last modified: 07.07.2013, 09:19 by antares.
Hvala na dobrodošlici i na odgovoru. Kad skupim opremu, probat ču nešto jednostavno za početak, a do tada ču degustirati nešto sa ovih linkova. A inače ovo Bevog pivo, sada prave u Austriji, kako sam pročitao. link
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

pozdrav @antares, ako si do sad imao iskustva samo sa komercijalnim lagerima, onda ti s ovih linkova ništa ne može biti greška. ako hoćeš da uđeš u ovo sve malo dublje, možda bi dobro bilo da skineš BJCP guidelines i koje god pivo kupiš, da uzmeš i pročitaš šta oni kažu o tom pivu, kakvo bi trebalo biti itd. tako ćeš se brže istrenirati, ali i skontati kakva ti piva najviše pašu....
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
ale ale Offline
1.070 OG, 6,95% ABV

(07.07.2013, 08:45 )mange_tout! Wrote: pozdrav i dobro došao beer

u ovoj radnji je ponuda fenomenalna i što god uzmeš nečeš se pokajati, ali ja ti preporučujem da probaš vaše domaće slovensko pivo bevog pivare. ja sam probao njihov tak pale ale i oduševio me je.

što se tiče prvog piva možeš napraviti neki lagani APA. imaš na forumu par recepata pogodnih za početnike. ja bih ti preporučio da napraviš neki SMASH tj. pivo sa jednim sladom i jednim hmeljem.[/b]

Zivjeli

Ja isto preporucujem Bevog. Stout i Porter su jos bolji od Ale-a.
Ozbiljna pivara.
Find Odgovori
antares Offline
1.040 OG, 3,92% ABV

This post was last modified: 08.07.2013, 10:11 by antares.
Ovaj BJCP[/quote] sam sad na brzinu pogledao i stvarno je dobra stvar. Sad sam na poslu, pa ču se poslepodne baciti na to. Dali se može negde nači nešto u vezi čaša, mislim, za koji tip piva ide koja čaša?
Find Odgovori
ale ale Offline
1.070 OG, 6,95% ABV

http://beeradvocate.com/beer/101/glassware
[/u]
Find Odgovori
antares Offline
1.040 OG, 3,92% ABV

(08.07.2013, 10:47 )ale ale Wrote: http://beeradvocate.com/beer/101/glassware
[/u]

Super! Hvala
Find Odgovori
antares Offline
1.040 OG, 3,92% ABV

This post was last modified: 08.07.2013, 04:21 by antares.
Ovo mi je kolega danas donio iz Celja i sad se več hladi
[Image: dscf5211-2.jpg]
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

baš me zanima šta ćeš reći za gulden draak Big Grin

a ova dva fullersa nemaš greške, oba FANTASTIČNA!
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
antares Offline
1.040 OG, 3,92% ABV

(08.07.2013, 04:59 )pivska mušica Wrote: baš me zanima šta ćeš reći za gulden draak Big Grin

a ova dva fullersa nemaš greške, oba FANTASTIČNA!

Da sačekam do zime?Smile
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools