Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


zakucala fermentacija
raix Offline
1.050 OG, 4,91% ABV
*****

Posts: 359
Joined: Nov 2012
Reputation: 2 Location: Beograd
zakucala fermentacija
pre 10 dana sam skuvao pivo po receptu za altbir i OG mi je izasao na 1043. sipao sam u njega Notthingam kvasac, koji sam isprao od predhodne ture, a samo ispiranje je bilo dan ranije. stavio sam onu kolicinu "slurija" koja mi je izasla po Mr Malty-ju.
fermentacija je isla na 14-15 stepeni u frizideru, a vrenjaca je radila prvih 4 dana kao i ranije sa ovim kvascem. a onda je sve stalo.
danas 10 dana nakon kuvanja sam premerio FG i izadje mi na 1025. sto je cini mi se malo.
sta da radim ako mi je fermentacija stala?
Find Odgovori
Pop Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 122
Joined: Nov 2012
Reputation: 0 Location: Slavonski Brod
RE: zakucala fermentacija
Digni temp. na 17 stupneva i ostavi da fermentira još 11 dana.
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: zakucala fermentacija
Da povećaj temperaturu kao sto ti je pop rekao i mozes i promuckati malo fermentor rotacijom (trzas ga lijevo desno oko svoje osi) da bi podigao talog kvasca ponovo u pivo.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori



Forum Jump:


Users browsing this thread: 3 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools