Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kamilica
antares Offline
1.040 OG, 3,92% ABV

Kamilica
Dali je ko dodavao kamilicu u pivo i u kakvom omjeru? Čini mi se, da sam negdje pročitao, da kamilica daje okus meda u pivu pa bih jednom probao ali nemam pojma kako i koliko i u kombinaciji sa kojim hmeljem?Huh
Find Odgovori
spajder76 Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

RE: Kamilica
http://beersmithrecipes.com/viewrecipe/3...ly-kamille
Mozda ovako,zanimljivo.A mislio sam uraditi sa limunskom
Find Odgovori
antares Offline
1.040 OG, 3,92% ABV

(22.11.2013, 02:26 )spajder76 Wrote: http://beersmithrecipes.com/viewrecipe/3...ly-kamille
Mozda ovako,zanimljivo.A mislio sam uraditi sa limunskom

Zanimljivo... Mogao bih nešto ovako probati sljedečih kuhanja. drinking-beer
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

u witbier se isto tradicionalno stavlja kamilica. samo nemoj pretjerati. 2-3 kesice čaja na 20 litara piva na 10 minuta su dovoljne za blagi umjereni okus i miris. inače sa svim začinima u pivu je pravilo da ako onaj ko pije pivo na pru prepozna koji je začin u pitanju, znači da ga je previše. znači samo umjereno da se suptilno osjeti i to je ok...
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
antares Offline
1.040 OG, 3,92% ABV

(22.11.2013, 02:55 )pivska mušica Wrote: u witbier se isto tradicionalno stavlja kamilica. samo nemoj pretjerati. 2-3 kesice čaja na 20 litara piva na 10 minuta su dovoljne za blagi umjereni okus i miris. inače sa svim začinima u pivu je pravilo da ako onaj ko pije pivo na pru prepozna koji je začin u pitanju, znači da ga je previše. znači samo umjereno da se suptilno osjeti i to je ok...

Dali si probao sa kamilicom? Osjeti li se aroma kao po medu?
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

stavljao sam je u gruit i čini mi se jednom u jedan pale ale jako davno, a sad planiram u wit staviti malo. pa recimo da vuče na med. ne možeš reći da ima okus i miris po medu, ali da daje taj floralni karakter sigurno daje.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
antares Offline
1.040 OG, 3,92% ABV

(22.11.2013, 06:32 )pivska mušica Wrote: stavljao sam je u gruit i čini mi se jednom u jedan pale ale jako davno, a sad planiram u wit staviti malo. pa recimo da vuče na med. ne možeš reći da ima okus i miris po medu, ali da daje taj floralni karakter sigurno daje.

Od hmelja imam samo magnum i cascade pa nemam pojma jeli to dobro ili da nabavim neki drugi.
Find Odgovori
spajder76 Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

Pravi od tog snpa ako nisi nikad.ja sam se zaljubio u to pivo
Find Odgovori
antares Offline
1.040 OG, 3,92% ABV

(22.11.2013, 09:30 )spajder76 Wrote: Pravi od tog snpa ako nisi nikad.ja sam se zaljubio u to pivo
Kad stigneš, ubaci recept Zivjeli
Find Odgovori
spajder76 Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

This post was last modified: 22.11.2013, 10:04 by spajder76.
E to nisam nikad savladao,a i ne trudim se.Imam beertarget i na njemu samo pravim recepte a neznam prenijeti na forum.Neko ce ti vec postaviti sa tim sirovinama koje imas,samo reci koji je boil size.Neces se raocarati.Ja cu za par dana isflasirati 40-ak l.Mislim da je do sada postavljeno sve kolicine boil size,samo prepisi
Find Odgovori
antares Offline
1.040 OG, 3,92% ABV

(22.11.2013, 10:01 )spajder76 Wrote: E to nisam nikad savladao,a i ne trudim se.Imam beertarget i na njemu samo pravim recepte a neznam prenijeti na forum.Neko ce ti vec postaviti sa tim sirovinama koje imas,samo reci koji je boil size.Neces se raocarati.Ja cu za par dana isflasirati 40-ak l.Mislim da je do sada postavljeno sve kolicine boil size,samo prepisi

I ja se mučim sa brewtargetom. A inače imam lonac i piknik frižider od 30L i pravim ture po cca 23L
Find Odgovori
spajder76 Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

Prelistaj temu SNPA,meni su bili postavili na tu kolicinu.Sada sam prerastao na 50l.Samo izbaci perle(kaze zis)
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 4 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools