Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Great Divide Titan IPA
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

Great Divide Titan IPA
Probao sam i Titan IPA. Odlična gusta pjena sa odličnim lejsingom. Iako je dugo stajalo u frižideru, kvasac nikako da se istaloži, pa je pivo ostalo mutno i nisam naišao na talog u boci jer je sav kvasac bio u pivu, čak i nakon par dana u frizideru. Cudno malo.

Uglavnom, u nosu narandza i limun, od amarilla uz piney šmek od columbusa. u okusu jako gorko i suho, s okusom na med u finišu.

Super pivo i meni su do sad svi američki IPA-ovi bili super, ali definitivno bih izdvojio bells hopslam kao najbolje pivo koje sam ikad probao iz ovog stila (doduse hopslam je dipa), ali na takvu jaku i ugodnu aromu još nisam naišao. Osim hopslama, sva ostala američka IPA piva su mi super i nemam zamjerke kad ih pojedinačno pijem. da imam priliku da pijem side by side, sigurno bih došao do nekih zaključaka da je neko bolje od drugog, ali većina ovih craft IPA-a koje sam probao iz USA-a su vrh i stvarno su jako dobra piva. beer

opet bih ponovio jednu stvar - sve američke IPA-e i DIPA-e, uključujući i ovaj Titan su mi imale vrlo specifičan i nezamjenjiv okus slada (grainy, bready, biscuity) na koji nisam do sad naišao u evropskim varijantama AIPA-e.... i baš i se to urezalo u mozak i svaki put kad pijem američki IPA sjetim se toga jer okusim taj neki okus koji mi je vrlo sličan u svim amerikancima, ali ga nisam okusio u evropskim varijantama....

burence

[Image: OEtyWR0.jpg]
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
yankee fan Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

RE: Great Divide Titan IPA
u tome je i stvar musice, vidis nekad mi se pije taj Titan, nekad Lagunitas, nekad Great Lakes, Founders, SN itd. jer su svi malo drugaciji, zavisi od raspolozenja, tako da u frizideru obicno drzim dve vrste PA, jos jedan obicni ale, i naravno lager ili pilsner... zivio
Sisaj Zvezdo!!!

Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools