Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sos- problemi pri kuhanju
Goggy Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

Sos- problemi pri kuhanju
Kuhanje u toku, pored reda zajebancija, sad gorionik zeza. Jeli samo slab, ili nisam nešto dobro? Jeli loše ozračenje? 6 Kw gorionik, ključa samo sa poklopcem, kad otvorim više zrak vraća nazad vatru. Ili je previsoko gorionik?? Help pls (jbg, dječjije bolesti, znam sve..)[Image: ju8u2adu.jpg]

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Find Odgovori
AleksandarV Offline
1.100 OG, 10% ABV

RE: Sos- problemi pri kuhanju
Pojačaj plin.

Sent from my Z10 using Tapatalk
Find Odgovori
Das Bier Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

mozda imas slab regulator,trebao si i njega uslikati,a ako kuhas vani mozda je i to problem,onda zastiti bacvu sa necim da je vjetar ne hladi
Find Odgovori
Goggy Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

This post was last modified: 23.05.2014, 07:38 by Goggy.
Kad pojačam, počne vraćat vatru nazad u ovaj otvor za zrak

Regulator ok, zamijenio i bocu i regulator

Find Odgovori
Das Bier Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

znaci ostaje samo gorionik,poigraj se malo sa otvorom za zrak(ako vec nisi)i mozda da podignes bacvu na sekund da nije mozda blizu gorionik,na slici mi djeluje da je prilicno blizu,neznam vise do cega moze biti,6 kw nije nesto puno ali nije ni malo,
Find Odgovori
raix Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

meni izgleda kao da je blizu gorionik
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin

(23.05.2014, 07:38 )Goggy Wrote: Kad pojačam, počne vraćat vatru nazad u ovaj otvor za zrak

Regulator ok, zamijenio i bocu i regulator

pogledaj da li ti je stegnut dio koji povezuje crijevo za dotok plina i gorionik. ako je on labav moguće da je zbog toga. ako je labav uz to ima i zastrašujući zvuk kada se upali plamen Smile

pogledaj na slici o čemu govorim

[Image: gorionik.JPG]
Find Odgovori
Goggy Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

Ma sve je bilo kako treba, jedino ova visina, odnosno udaljenost od bačve mislim da je preniska.
Imao sam ovakav nosač, ali mi je izgledao prelabav, pa sam ga zamijenio ovim improvizovanim od gornjeg dijela bačve. OVaj ovakav drži i ne krivi se? Koliko je ovo litara + kg šerpa?
I još jedna nedoumica, poslije ovog četvrtastog otvora za zrak, prije samog kruga koji je gorionik, ima još jedna rupica. Ona treba da gori ili ne?
Find Odgovori
p.Ivo Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

1.pokusaj protresti bocu od plina mozda ti je ostalo jos malo plina
2. pogledaj koliki ti je regulator podpritiska mozda je za mali gorionik jedinica je milibar

mislim da da je ovo ostalo ok
Find Odgovori
Goggy Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

Boca bila polu prazna, i zamijenio je sa punom. Oba regulatora sa oznakom 15 mBar
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

a ne znam zašto si kidao ovo postolje, kad ti je već majstor sve to vario, ako nisi bio siguran u stabilnost ove konstrukcije originalne, mogao ti je samo navariti pojačanja na ovo i to je to.

ono kako si napravio od okvira bačve novi gorionik je ok, ali nekad ćeš trebati i u manjoj posudi zagrijavati vodu, pa to nećeš moći na ovome.

ono što si spominjao da ti gori plamen u dijelu gdje goronik kupi zrak ne bi smjelo nikako se dešavati, možda ti je zato slab gorionik tamo gdje treba da gori, jer odlazi dosta energije na taj plamen. koliki je taj plamen što gori van samog goronika? i gdje se to baš nalazi ne mogu nikako da shvatim?
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
antares Offline
1.040 OG, 3,92% ABV

Ja mislim, da imaš isti problem, koji sam imao i ja. Probaj promjeniti ventil na gorioniku, kojime podešavaš jačinu plamena. U mom slučaju se jačina plamena nije mjenjala podešavanjem ventila, nego je uvjek bila ista. Kad sam kupio novi (3-4€) gorionik je proradio ko nov i skratio sam puno ukupno vrjeme kuhanja. O tome smo več razgovarali u jednoj temi, čak sam i stavio sliku tog ventila.
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools