Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Koje pivo kupiti na godišnjem?
Eborg Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

Reputation: 0 Location: Tamo gdje je Sunce, tamo gdje su zvijezde...
Koje pivo kupiti na godišnjem?
This post was last modified: 16.07.2014, 11:07 by Eborg.
Planiram neku turu na godišnjem odmoru po centralnoj Evropi - Mađarska, Slovačka, Češka, Njemačka, Austrija.

Ima li neka preporuka koje (jeftinije) pive kupiti po supermarketima za degustaciju a koje probati točene (pogotovo u Češkoj)?

Inače preferiram stout a la Guinness ali sve prolazi.

I kakvo je pravilo na granici, koliko smijem prenijeti piva nazad u BiH iz EU?
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

RE: Koje pivo kupiti na godišnjem?
U Pragu idi U Fleku i probaj njihov točeni schwarzbier. Obavezno ponesi koju bocu Pilsner urquella iz Češke. Preko granice nećeš imati problema ja sam znao po 4 pune gajbe nositi. Čuvaj račune za svaki slučaj. Što se ostalih piva tiče definiraj 'jeftino' Smile najbolje ti je otići na ratebeer.com i pretraživati piva po zemljama ili gradovima u kojima ćeš biti. Prati ocjene i opise i proberi ono što ti najbolje zvuci. Izbor je toliki da nemam pojma sta bih ti preporučio. U Njemačkoj gledaj da probas Kolsch i Altbier. Probaj i njemačku bozu - berliner weisse Big Grin
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV

This post was last modified: 17.07.2014, 08:32 by danny_boy.
Jeftino i dobro pivo teško idu jedno s drugim :-). Jeftino i solidno je već nešto drugo. U Pragu
su cijene piva u pivnicama prilično povoljne (što je opet relativan pojam). Mislim da pivo od
0,5L se kreće negdje oko 2,5-3 eura.

Češka piva koja se mogu kupiti po prodavnicama nisu nešto, ne mogu reći da mi se neko baš
svidjelo. Što se tiče pivnica, domaća koja oni prave su vrh i jednostavno se moraju probati.

Koliko se sječam Mušice "U Fleku" se može piti samo jedno pivo, nemaju u ponudi ništa drugo?

Evo preporuka gdje smo mi pili vrhunsko pivo.

http://www.tripadvisor.com/Attraction_Re...hemia.html

http://www.tripadvisor.com/Restaurant_Re...hemia.html

U pivnici Pivovarský dům se čeka na red da se sjedne, nažalost mi nismo imali strpljenja da
čekamo, a poslije mi je bilo žao. Dovoljno je samo nju da posjetiš jer im je ponuda
fenomenalna, a radi se o slavnoj pivnici.
WWW Find Odgovori
Pivdzija Offline
1.090 OG, 8,95% ABV

Obavezno se u fleku slikaj sa hajdukovom plaketom. Tamo je 1911 godine osnovan hajduk, što dovoljno govori o njihovoj tradiciji
Jedi, pij, veseli se, i na život poseri se!
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

Možda je coek dinamovac Big Grin u fleku radi bez prestanka 520 godina sto je fakat podatak za respekt. Jeste samo jedno pivo imaju tamni ležak. Gužva je uvijek, turisti napadaju, al se reda radi isplati posjetiti. Pivovarsky dum odličan. Osim toga preporučujem Pub U Medvidku - odlično mjesto, odlična hrana i odlično pivo. Naravno, uz pivo obavezno ceska patka s knedlicama Smile
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV

U Fleku svi zajedno sjede za dugim stolovima. Konobari stalno pronose tacne sa pivom, tvoje je samo da mahnes prstom i nova casa hladnog piva je tu. Hrana im je isto odlicna.

Sjecam se da u wc-u imaju alkotestet koji radi na gvozdeni novac. Dobijes slamkicu kroz koji puses. Zgodna stvar za one koji voze ili se takmice ko ce biti pijaniji :-D
WWW Find Odgovori
Eborg Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

Reputation: 0 Location: Tamo gdje je Sunce, tamo gdje su zvijezde...
Covjek je Celikovac! Big Grin Zadrti onaj, niko drugi sem Celika! Big Grin

Ali sam svakako planirao otici do "U Fleku", cuo sam za njih davno, davno.
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools