(29.10.2016, 04:46 )rafter Wrote: Jel moguće otkloniti onaj problem sa većim količinama vode?
Ovaj sajt brewater.net ne radi kod mene
Evo ti brzinski kako trebaš podesiti na prvoj slici, nakon 3 sec proračuna dobiješ dobre rezultate na drugoj slici. Znači sve je do podešavanja tačnih vrijednosti.
(01.12.2016, 12:37 )timi Wrote: ljudino, imas li mozda u planu dodati i fosfornu kiselinu, uz kiseli slad i mlijecnu?
ne bi bilo lose, mislim da je sve vise ljudi koristi...
Moglo bi se to dodati, samo dok ugrabim vremena...
Dany sta mislis da napravis opciju u kalkulatoru da kada izadjes on automatski snimi,ja vecinom zaboravim snimiti.je da svakako prepisem na papir ali valjalo bi da ima i ta opcija za zaboravne kao i ja
(25.01.2017, 08:57 )Das Bier Wrote: Dany sta mislis da napravis opciju u kalkulatoru da kada izadjes on automatski snimi,ja vecinom zaboravim snimiti.je da svakako prepisem na papir ali valjalo bi da ima i ta opcija za zaboravne kao i ja
Moze, i meni to smeta ali uvijek zaboravim popraviti
Pozdrav danny_boy,kaki si da ubacis malo vise sladova tipa Vienna,Melanoidin,Carapils,Wheat malt dark,Rye malt mislim da bi to uz ovo do sada bilo odlicno.
(22.05.2018, 11:46 )Travolta Wrote: Pozdrav danny_boy,kaki si da ubacis malo vise sladova tipa Vienna,Melanoidin,Carapils,Wheat malt dark,Rye malt mislim da bi to uz ovo do sada bilo odlicno.
Morao bih prvo izmjeriti za njih pH u destiliranoj vodi, nadam se da stignem to nekad napraviti.
Za sada vrijednosti se mogu grubo "pjeske" interpolirati na osnovu boje slada. Znaci, poredjenjem boje odrediti priblizno kiselost slada na skali izmedju pilsnera (najveci pH) te przenog (najnizi pH). Vjerujem da ce se dobiti dovoljno tacne vrijednosti.