VolimPivo.ba
Prenos preko (državne) granice - Printable Version

+- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum)
+-- Forum: O FORUMU (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Forum: Generalne diskusije (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Thread: Prenos preko (državne) granice (/showthread.php?tid=2212)

Pages: 1 2 3

RE: Prenos preko (državne) granice - Stane - 23.11.2015

Ja sam prenosio neznam ni ja koliko puta ali ne vise od jedne gajbe svaki put rekao na granici da imam za prijaviti jednu gajbu piva I nije bilo problema, jedino sam imao neugodnost kad sam išao na druženje u Zagreb (bilo je etiketirano kao UNDERGROUND american pale ale) na granici je bila nekakva pojačana kontrola I onda se jedan carinik natakario, uzeo jednu flašu i otišao tamo negdje nakon 15-ak minuta se vratio I rekao da bi me sad mogli tužiti zbog etikete zato što je provjerio na internetu (a video sam da je sa nekim I vodio poduži telefonski razgovor) I našao da je naziv American pale ale zaštićen, nakon tog je slikao etiketu I moju osobnu I poželio mi sretan put.

RE: Prenos preko (državne) granice - pivska mušica - 23.11.2015

(23.11.2015, 02:19 )stane2006 Wrote: Ja sam prenosio neznam ni ja koliko puta ali ne vise od jedne gajbe svaki put rekao na granici da imam za prijaviti jednu gajbu piva I nije bilo problema, jedino sam imao neugodnost kad sam išao na druženje u Zagreb (bilo je etiketirano kao UNDERGROUND american pale ale) na granici je bila nekakva pojačana kontrola I onda se jedan carinik natakario, uzeo jednu flašu i otišao tamo negdje nakon 15-ak minuta se vratio I rekao da bi me sad mogli tužiti zbog etikete zato što je provjerio na internetu (a video sam da je sa nekim I vodio poduži telefonski razgovor) I našao da je naziv American pale ale zaštićen, nakon tog je slikao etiketu I moju osobnu I poželio mi sretan put.

Ne mogu da vjerujem da ti je to rekao. Pa nije American pale ale brend, nego generalni naziv za vrstu piva. Uglavnom s carinicima sam uvijek imao takve probleme, posebno s onima na pošti. Kakvi su to bekani, to se rijetko vidja. Ode na internet i nadje neku budalastinu i to uzme kao argument.

RE: Prenos preko (državne) granice - Leila - 23.11.2015

Zasada znam da ništa ne znam Big Grin Možda, možete (ako imate neke izvore) podijeliti ovdje relevantne dokumente i (što bi se reklo) saznanja. Iskustva, isto. Meni se čini da nije baš dorečeno. Takođe, šta su kazne (osim oduzimanja)?

RE: Prenos preko (državne) granice - AleksandarV - 23.11.2015

Kako je Ribafish u svojoj recenziji iz Novog Sada objasnio, Oldbridž je svu svoju pivu poslao busom u Novi Sad. Pa eto mogućnosti. Naravno osmjeh uvijek prolazi.

Послато са ZTE Blade V6 уз помоћ Тапатока

RE: Prenos preko (državne) granice - Brko - 23.11.2015

ma normala... osmjeh na lice i vozi Smile

ljudi prenose drogu a ti se radi pive brines... u najgorem slucaju ti mogu uzeti VISAK od onoga sto je legalno...

ti pred njima prebijes viska flase i razguli svojim putem.. zene zadovoljne sa tim sto si donijela a ti zadovoljna sa tim sto si im ponudila Smile

RE: Prenos preko (državne) granice - Rodney - 23.11.2015

Hahahahaha - American Pale Ale zaštićen! Ako nema pravilo, a ti ga izmisli. Isto je sa zakonima.

Da ne offtopičim previše, ali mene su peglali zbog lične karte (bosanske), jer me ubjediše u Gradišci da ja pored Švedskog pasoša moram nositi i bosansku ličnu i da je kazna sad odmah na licu mjesta 800 maraka, ali pošto sam ja fin i dijete mi je u autu, uzet će mi samo 400 maraka.

Rekoh im da me vode i u Aušvic ako hoće, ali dobit će kurac (doslovno).

A glede piva, gajba je okej bez suvišnih pitanja. A ako te neko nešto pita, reci da ideš na pivsko takmičenje, tako da to što nosiš nije apsolutno za prodaju ili dijeljenje.

RE: Prenos preko (državne) granice - Trigger - 23.11.2015

Ja imam osjecaj da ti bas hoces da te zaustave .
Stavi to pivo u gepek i putuj....Wink))
( ako te budu sta pitali ti reci da ti je predsjednik iz Visokog dao odobrenje)

RE: Prenos preko (državne) granice - gajba - 23.11.2015

jel ne citate moje postove ? Smile
Znaci 100% po zakonu je da u prtljagu mozes unijeti dvije litre piva, ako ulazis u BiH. Samo sto za pivo nisu cjepidlake i bez problema te carina pusti sa gajbom.
Posto ti ides u Srbiju ti treba da citas njihov zakon i carinske propise. Mada vjerujem da je veoma slicno, ako ne i isto.

(23.11.2015, 03:26 )gajba Wrote: jel ne citate moje postove ? Smile
Znaci 100% po zakonu je da u prtljagu mozes unijeti dvije litre piva, ako ulazis u BiH. Samo sto za pivo nisu cjepidlake i bez problema te carina pusti sa gajbom.
Posto ti ides u Srbiju ti treba da citas njihov zakon i carinske propise. Mada vjerujem da je veoma slicno, ako ne i isto.

Pomno pratim.

(23.11.2015, 03:25 )Trigger Wrote: Ja imam osjecaj da ti bas hoces da te zaustave .
Stavi to pivo u gepek i putuj....Wink))
( ako te budu sta pitali ti reci da ti je predsjednik iz Visokog dao odobrenje)

Hvala gospodine druže predsjedniče! Ako bude belaja, zovem na granicu da mi to razdužimo.

RE: Prenos preko (državne) granice - Trigger - 23.11.2015

Pusi ti tu pricu; pivo preko grane ovo ono, nego sto te ne bi na druzenju?

(23.11.2015, 03:33 )Trigger Wrote: Pusi ti tu pricu; pivo preko grane ovo ono, nego sto te ne bi na druzenju?

Jooooj, pisala sam tamo na temi... Nisam upratila taj dio foruma. Načujem ja da se okupljate tu i tamo, aliiii nisam previše pitala. Sve kontam da ste iz nekog reda slobodnih (i tajnih) zidara. I tako sam tek u petak naveče skontala da je u subotu. Bilo je to premalo vremena za organizaciju... Ali, ako ne slijedeći put, onda onaj tamo. Zivjeli

Prenos preko (državne) granice - dalidj - 23.11.2015

A reci, na koji granicni prelaz planiras pa udjes u Srbiju?
U zadnje vreme uopste i ne gledaju sta vozis.
Ovo sto je Musica rekao da raspodelis na vise mesta po kolima je najbolje ako pocnu da gledaju.

Tapatalk