Pitanja za sve članove foruma. - Printable Version +- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum) +-- Forum: O FORUMU (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Forum: Generalne diskusije (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Thread: Pitanja za sve članove foruma. (/showthread.php?tid=992) |
RE: Pitanja za sve članove foruma. - pivska mušica - 13.09.2014 (13.09.2014, 03:44 )Das Bier Wrote: da se i ja malo osvrnem na tekst,super odradjeno,dobra reklama za forum i nasu pivsku kulturu,vidi se po musicinom dijagramu koliko je uspjesan tekst bio,ali imam jednu zamjerku,nekako mi se cini da si malo previse popljuvao lagere,ljudi ce pomisliti da je lager pivo trece klase sto je daleko od toga,ima "vrhunskih" lagera,mozda si trebao svaki put naglasiti industrijski lager da bi bilo jasnije,ali sve u svemu ipak odlican tekst alene ispast će da smo se dogovarali, ali potpuno isto sam pomislio i istu sugestiju nabacio rodney-u uglavnom, kao što rodney reče, ovo je njegov osvrt i subjektivan je tako da... u principu radi se o tome da ljudi koji uopšte ne poznaju pivo bi mogli nepravedno bježati od lagera a ima ih fantastičnih. mislim da kad bih morao poredati tri najbolja piva koja sam u životu probao, jedno od tih bi bio Lentbier iz onog samostana u Grazu, koji je fermentiran lagering tenhnikom. pa pravi češki pilsevi, marzeni, pa bockovi, eisbockovi, rauchbier-ovi itd.. ima ih jako puno. mada stoji i ovo da statistički gledano, teško će neko baš slučajno naletiti na vrhunski lager, moraš ga baš tražiti. (osim ako nisi u češkoj ili njemačkoj) Pitanja za sve članove foruma. - Rodney - 13.09.2014 Ja sam priču pokušao držati u granicama BiH. A sve što vi navodite stoji, samo što je to preko Slavonskog Broda A i ša ja znam, ja sam patološki zaljubljen u IPAu RE: Pitanja za sve članove foruma. - pivska mušica - 13.09.2014 pa i ja sam, ali ja sam pivski poligamista. zaljubljen sam u vise istovremeno a sad sam se sjetio, ali kasno marko na kosovo. kad si pitao sugestije sta da se spomene u tekstu, moglo je biti spomenuto da je u BiH bila jedna od trapističkih pivara koje su proizvodile ale pivo u Banja Luci, iz koje se zapravo i rodila sadašnja banjalučka pivara. bila je jedna od dvadeset ikad postojećih trapističkih pivara na svijetu. sad samo proizvode sir. pisao sam mailove popovima, trazio da mi posalju stare recepte. pretpostavljate, nisam nikad dobio odgovor. RE: Pitanja za sve članove foruma. - danny_boy - 13.09.2014 @musice bas neki dan sam gledao dokumentarac o craft pivarama u USA i ciko koji je govorio o razvoju tih pivnica je rekao kako su sve pivopije koji vole craft piva u stvari pivski poligamisti Za razliku od "lagerista" koji godinama vjerno piju jedno te isto pivo, ova druga kategorija zeli da proba sto vise razlicitih piva i zato je i sam razvoj craft pivnica malo otezan... Pitanja za sve članove foruma. - Rodney - 13.09.2014 Pa bit će još tekstova. Ima tu još podtema zanimljivih trolerima. RE: Pitanja za sve članove foruma. - pivska mušica - 13.09.2014 evo pokušavam da nađem onaj dokumentarac (ili bijaše samo klip) gdje je neki ludi novinar otišao kod direktora mislim Heinekena ili tako nešto jako davno sam to gledao pa ne znam tačno. i predstavio se da hoce intervju i to. i poceli ovi pričati kao mi proizvodimo prepoznatljivo pivo, karakterističnog okusa i mirisa, neponovljivo, najbolje bla bla... i izvadi ovaj novinar dvije limenke cini mi se i ponudi mu blind test. da prepozna to svoje prepoznatljivo pivo na slijepo. haha pogubio se ovaj menadžer u kancelariji, hoce, nece, tremu ima. onda konsultacije sa sekretaricom hoce li nece li. i na kraju kaze JOK! i odbije. zamisli bruke da nije prepoznao a snimljen na tv-u znaci odlicno evo ja trazim i nikako ne mogu da nadjem taj klip, ako neko zna neka podijeli. RE: Pitanja za sve članove foruma. - zis - 14.09.2014 (13.09.2014, 03:55 )Rodney Wrote: A i to je lična priča. A ja lično izem svaki lager, pa da ga je i Zeus sam pravio. Nadam se da nisi mi pogresio nadimak RE: Pitanja za sve članove foruma. - Svarrogh - 21.09.2014 To je bilo u pogonima Stelle. Ponudio mu je Jupiler a njegova PR savjetnica mu nije dala da proba :-) Sent from my GT-I9505 using Tapatalk Pitanja za sve članove foruma. - AleksandarV - 21.09.2014 Evo ga http://petebrown.blogspot.no/2013/04/the-mischievous-swede-and-truth-about.html prava informacija čuda čini. Hvala Svarrogh Sent from my iPad using Tapatalk Pitanja za sve članove foruma. - Rodney - 21.09.2014 Lik koji je radio ovaj serijal za švedsku televiziju je probao sve Trottere koje sam napravio. Naime, žene nam zajedno rade, a i njega znam preko Geteborškog udruženja pivara i homebrewera. Pitanja za sve članove foruma. - AleksandarV - 21.09.2014 Lijep prilog. A vidim da se žale kako je eto novinar bio pristrasan. Šukno im ga je što bi rekli. Sent from my iPad using Tapatalk Pitanja za sve članove foruma. - Rodney - 21.09.2014 Mah, to je više pravdanje na nivou države. Nešto kao "šta će on nama govoriti - mi smo Belgija" Ipak, mora se reći da je to državna televizija i kao takva potpuno lišena žutila. Serijal je čovjek odradio potpuno na mjestu i nimalo pretenciozno. Kako je ismijao Stellu u ovom dijelu, ništa manje nije bio nemilosrdan prema švedskom lageru A i privatno, lik je na mjestu. |