Prvo kuhanje, recept? - Printable Version +- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum) +-- Forum: PIVARSTVO (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=6) +--- Forum: Početnici - pitanja i odgovori (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=7) +--- Thread: Prvo kuhanje, recept? (/showthread.php?tid=1173) |
Prvo kuhanje, recept? - MarkoOs - 28.11.2014 Pozdrav svima, evo vec neko vrijeme pratim ovaj forum i skupih neku opremu i sastojke pa bi krenuo sa kuhnjem, naravno tema i ovog posta je pomoc oko recepta! Imam sljedece sastojke pa me zanima vase misljenje i nekakav recep sa istima: 5kg NG Pilsner slad, 2 kg Black peceni slad (neznam tocno koji posto sam ga dobio), Hmelj: Chalanger, Styrian Goldings, Smaragd, Kvasac S-04. Od opreme imam lonac 50L, Mash tun cca 30L, fermentator 30L i sve jos od popratne opreme! Da recept za nekih cca 20 L piva! Evo zahvaljujem vam se i naravo nekakve rezultate sa slikama postam ovdje a tko bude u blizini Osijeka kad bude gotovo moze naici da proba! Hvala! RE: Prvo kuhanje, recept? - AleksandarV - 28.11.2014 Dobro došao. Vidi neki od recepata za stout. Još malo karamel slada da ubaciš i to bi bilo to. Sent from my Z10 using Tapatalk RE: Prvo kuhanje, recept? - mange_tout! - 28.11.2014 kao što aleksandar kaže malo kristala i kombinaciji sa s-04 kvascem i hmeljevima challemger i styrian može se napraviti stout. možeš dodati i nešto ječmenih ili zobenih pahuljica. zaboravih i za stout bi ti trebao roasted barley, bez njega ne ide. sa black sladom i novom gradiškom i ne možeš napraviti neko pivo. RE: Prvo kuhanje, recept? - MarkoOs - 08.12.2014 Hvala na savjetima , al mislim da cu odustati od kuhanja tamnog piva kao prvo pivo, u procesu sam nabave municha i crystala pa cu onda to ukombinirati u recept, stane2006 bio je od velike pomoci pa mi je uspio sastaviti nekakav recept. Vise detalja kad sve sirovine stignu pa kad vidim sa cime raspolazem!! RE: Prvo kuhanje, recept? - MarkoOs - 19.12.2014 Pozdrav ljudi i pomagajte posto danas trebam odraditi kuhanje prvo sinoc kad sam pripremao opremu skontam da mi je frizider mash tun napukao pri vrhu i smanji kapacitet ca cca 28l na 20 neznam kako nisam ranije primjetio stariji je fridj. E sad problem je u tome sto sam trebao ukomljavati sa 18 litara i sa isto toliko ispirati 6 kg slada. Da idem sa vise tura a manje kolicine vode i vidit cu kad dodjem na.mjesto kuhanja imam li mogucnost pretvoriti jednu plasricnu posudu u mash tun izoliranjem to jos neznam tako da me zanima sta da radim ako plan b neuspije. Hvala svima RE: Prvo kuhanje, recept? - Pivdzija - 19.12.2014 Plastično bure, malo one spužve što ide ispod laminata, i aluminijska folija. Sastojci za mash tun RE: Prvo kuhanje, recept? - pivska mušica - 19.12.2014 mozes i ispirati dva puta ako nemas vremena danas praviti tu novu posudu za ukomljavanje, ukomljavaj s manje vode (14l) i sa 6kg slada, pa vidi mozda i mognes sve odjednom isprati u 20l volumena, jer ne znam koliko vode planiras ukupno za ispiranje. RE: Prvo kuhanje, recept? - MarkoOs - 19.12.2014 Hvala al eo uspio sam rjesiti novu posudu izolirao sam je i drzi temperaturu odlicno. Ispirem prvo sa 18 l pa onda 4l da dobijem nekih 31 litru u lonac i 24-25 l u fermentatoru. Zasad sve ide glatko! RE: Prvo kuhanje, recept? - pivska mušica - 19.12.2014 (19.12.2014, 03:03 )MarkoOs Wrote: Hvala al eo uspio sam rjesiti novu posudu izolirao sam je i drzi temperaturu odlicno. Ispirem prvo sa 18 l pa onda 4l da dobijem nekih 31 litru u lonac i 24-25 l u fermentatoru. Zasad sve ide glatko! ovdje mislis 14? RE: Prvo kuhanje, recept? - MarkoOs - 19.12.2014 Eo zavrsio prvo kuhanje poceo u 14h zavrsio u 19 zacudjujuce je teklo sve svojim tokom bez problema, recept objavim ovih dana kad malo nadodjem @ pivska musica ne 4l posto sam ukomljavao sa 18l, prvo ispiranje 18l i drugo sipiranje 4l dobio u lonac 32 litre po receptu est. OG:1.051 ja dobio 1.053, u fermentatoru 25l. RE: Prvo kuhanje, recept? - pivska mušica - 19.12.2014 1.035 ili 1.053? da ti nisi sta pio kad si kuhao da, sad vidim da si ovih 4l mislio na drugo ispiranje. super, dobro si sve pogodio! RE: Prvo kuhanje, recept? - Stane - 19.12.2014 Čestitam na prvom pivu, ja se već bio zabinuo 1,035 nemoguće po tom bi ti iskoristivost bila 57%, ovako je preko 80%, svaka čast. |