Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Prvo kuhanje, recept?
MarkoOs Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Prvo kuhanje, recept?
Pozdrav svima, evo vec neko vrijeme pratim ovaj forum i skupih neku opremu i sastojke pa bi krenuo sa kuhnjem, naravno tema i ovog posta je pomoc oko recepta! Imam sljedece sastojke pa me zanima vase misljenje i nekakav recep sa istima: 5kg NG Pilsner slad, 2 kg Black peceni slad (neznam tocno koji posto sam ga dobio), Hmelj: Chalanger, Styrian Goldings, Smaragd, Kvasac S-04.
Od opreme imam lonac 50L, Mash tun cca 30L, fermentator 30L i sve jos od popratne opreme!
Da recept za nekih cca 20 L piva!
Evo zahvaljujem vam se i naravo nekakve rezultate sa slikama postam ovdje a tko bude u blizini Osijeka kad bude gotovo moze naici da proba!

Hvala!
Find Odgovori
AleksandarV Offline
1.100 OG, 10% ABV

RE: Prvo kuhanje, recept?
Dobro došao. Vidi neki od recepata za stout. Još malo karamel slada da ubaciš i to bi bilo to.

Sent from my Z10 using Tapatalk
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin

kao što aleksandar kaže malo kristala i kombinaciji sa s-04 kvascem i hmeljevima challemger i styrian može se napraviti stout. možeš dodati i nešto ječmenih ili zobenih pahuljica.

zaboravih i za stout bi ti trebao roasted barley, bez njega ne ide. sa black sladom i novom gradiškom i ne možeš napraviti neko pivo.
Find Odgovori
MarkoOs Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Hvala na savjetima , al mislim da cu odustati od kuhanja tamnog piva kao prvo pivo, u procesu sam nabave municha i crystala pa cu onda to ukombinirati u recept, stane2006 bio je od velike pomoci pa mi je uspio sastaviti nekakav recept. Vise detalja kad sve sirovine stignu pa kad vidim sa cime raspolazem!!
Find Odgovori
MarkoOs Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Pozdrav ljudi i pomagajte posto danas trebam odraditi kuhanje prvo sinoc kad sam pripremao opremu skontam da mi je frizider mash tun napukao pri vrhu i smanji kapacitet ca cca 28l na 20 neznam kako nisam ranije primjetio stariji je fridj. E sad problem je u tome sto sam trebao ukomljavati sa 18 litara i sa isto toliko ispirati 6 kg slada. Da idem sa vise tura a manje kolicine vode i vidit cu kad dodjem na.mjesto kuhanja imam li mogucnost pretvoriti jednu plasricnu posudu u mash tun izoliranjem to jos neznam tako da me zanima sta da radim ako plan b neuspije. Hvala svima
Find Odgovori
Pivdzija Offline
1.090 OG, 8,95% ABV

Plastično bure, malo one spužve što ide ispod laminata, i aluminijska folija. Sastojci za mash tun Wink
Jedi, pij, veseli se, i na život poseri se!
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

mozes i ispirati dva puta ako nemas vremena danas praviti tu novu posudu za ukomljavanje, ukomljavaj s manje vode (14l) i sa 6kg slada, pa vidi mozda i mognes sve odjednom isprati u 20l volumena, jer ne znam koliko vode planiras ukupno za ispiranje.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
MarkoOs Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Hvala al eo uspio sam rjesiti novu posudu izolirao sam je i drzi temperaturu odlicno. Ispirem prvo sa 18 l pa onda 4l da dobijem nekih 31 litru u lonac i 24-25 l u fermentatoru. Zasad sve ide glatko!
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

(19.12.2014, 03:03 )MarkoOs Wrote: Hvala al eo uspio sam rjesiti novu posudu izolirao sam je i drzi temperaturu odlicno. Ispirem prvo sa 18 l pa onda 4l da dobijem nekih 31 litru u lonac i 24-25 l u fermentatoru. Zasad sve ide glatko!

ovdje mislis 14?
Find Odgovori
MarkoOs Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

This post was last modified: 19.12.2014, 09:36 by MarkoOs.
Eo zavrsio prvo kuhanje poceo u 14h zavrsio u 19 zacudjujuce je teklo sve svojim tokom bez problema, recept objavim ovih dana kad malo nadodjem Smile @ pivska musica ne 4l posto sam ukomljavao sa 18l, prvo ispiranje 18l i drugo sipiranje 4l dobio u lonac 32 litre po receptu est. OG:1.051 ja dobio 1.053, u fermentatoru 25l.
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

1.035 ili 1.053? da ti nisi sta pio kad si kuhao Big Grin da, sad vidim da si ovih 4l mislio na drugo ispiranje. super, dobro si sve pogodio!
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV

Čestitam na prvom pivu, ja se već bio zabinuo 1,035 nemoguće po tom bi ti iskoristivost bila 57%, ovako je preko 80%, svaka čast.
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools