VolimPivo.ba
Lagerovanje - Printable Version

+- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum)
+-- Forum: PIVARSTVO (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Forum: Procesi (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=8)
+--- Thread: Lagerovanje (/showthread.php?tid=2071)



Lagerovanje - Goggy - 13.07.2015

Prvi put radim lager.
Fermentirao 14 dana na 12 C
Acetil rest 48 h na 18 C
Sad je već 3 sedmice na lagerovanju na 5 C
Nešto mi se razvuklo i kontam da ga flaširam. Jel' mu dosta ove 3 sedmice na 5 C?
Kakva značajna razlika je između 3 i 4 sedmice lagerovanja?

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk


RE: Lagerovanje - Das Bier - 13.07.2015

ma flasiraj slobodno,sto duze budes drzao dobit ces samo bistrije pivo,osim ako si pravio neko jace pivo sa vecim OG,onda bi valjalo malo duze drzati


RE: Lagerovanje - Goggy - 14.07.2015

standardno, 1,052


RE: Lagerovanje - Das Bier - 14.07.2015

(14.07.2015, 08:08 )Goggy Wrote: standardno, 1,052
flasiraj i ostavi za probu Big Grin


RE: Lagerovanje - Goggy - 14.07.2015

Svakako. ;-) biće taman za Bunicu

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk


RE: Lagerovanje - vujko - 02.02.2018

Da podignem ovu temu...
Da li se lager pivo mora prebacivati u sekundarni fermentor ili se cijeli proces fermentacije i odležavanja može odraditi u primarnom?


RE: Lagerovanje - zlimfur - 02.02.2018

ne moras prebacivati, ali mozes ako ti je stalo da se pivo dodatno izbistri. ako ti je svejedno kako izgleda, onda je dovoljno da ga lagerujes u primarnom.


RE: Lagerovanje - vujko - 02.02.2018

(02.02.2018, 03:34 )zlimfur Wrote: ne moras prebacivati, ali mozes ako ti je stalo da se pivo dodatno izbistri. ako ti je svejedno kako izgleda, onda je dovoljno da ga lagerujes u primarnom.

Ako se odlučim da ga bistrim želatinom, kada se ona ubacuje i koja količina na 23l batch size?


RE: Lagerovanje - zlimfur - 02.02.2018

imas ovdje majstor musica detaljno objasnio (drugi post):

http://volimpivo.ba/thread-141.html