Lagerovanje - Printable Version +- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum) +-- Forum: PIVARSTVO (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=6) +--- Forum: Procesi (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=8) +--- Thread: Lagerovanje (/showthread.php?tid=2071) |
Lagerovanje - Goggy - 13.07.2015 Prvi put radim lager. Fermentirao 14 dana na 12 C Acetil rest 48 h na 18 C Sad je već 3 sedmice na lagerovanju na 5 C Nešto mi se razvuklo i kontam da ga flaširam. Jel' mu dosta ove 3 sedmice na 5 C? Kakva značajna razlika je između 3 i 4 sedmice lagerovanja? Sent from my GT-I9505 using Tapatalk RE: Lagerovanje - Das Bier - 13.07.2015 ma flasiraj slobodno,sto duze budes drzao dobit ces samo bistrije pivo,osim ako si pravio neko jace pivo sa vecim OG,onda bi valjalo malo duze drzati RE: Lagerovanje - Goggy - 14.07.2015 standardno, 1,052 RE: Lagerovanje - Das Bier - 14.07.2015 (14.07.2015, 08:08 )Goggy Wrote: standardno, 1,052flasiraj i ostavi za probu RE: Lagerovanje - Goggy - 14.07.2015 Svakako. ;-) biće taman za Bunicu Sent from my GT-I9505 using Tapatalk RE: Lagerovanje - vujko - 02.02.2018 Da podignem ovu temu... Da li se lager pivo mora prebacivati u sekundarni fermentor ili se cijeli proces fermentacije i odležavanja može odraditi u primarnom? RE: Lagerovanje - zlimfur - 02.02.2018 ne moras prebacivati, ali mozes ako ti je stalo da se pivo dodatno izbistri. ako ti je svejedno kako izgleda, onda je dovoljno da ga lagerujes u primarnom. RE: Lagerovanje - vujko - 02.02.2018 (02.02.2018, 03:34 )zlimfur Wrote: ne moras prebacivati, ali mozes ako ti je stalo da se pivo dodatno izbistri. ako ti je svejedno kako izgleda, onda je dovoljno da ga lagerujes u primarnom. Ako se odlučim da ga bistrim želatinom, kada se ona ubacuje i koja količina na 23l batch size? RE: Lagerovanje - zlimfur - 02.02.2018 imas ovdje majstor musica detaljno objasnio (drugi post): http://volimpivo.ba/thread-141.html |