JERKY - isušena govedina - Printable Version +- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum) +-- Forum: GASTRONOMIJA (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=22) +--- Forum: Kulinarstvo (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=23) +--- Thread: JERKY - isušena govedina (/showthread.php?tid=2901) |
JERKY - isušena govedina - Beer Ranger - 08.08.2017 Isušena/dimljena govedina na kućni način uz pomoć rerne ili mikrovalne pećnice Priprema je jednostavna i za ovaj specijalitet vam je potrebno: 1. 900g govedine 2. 3/4 šolje Worcestershire sosa 3. 3/4 šolje Soya sosa 4. 2 čajne kašike svježe mlj. Bibera 5. 1 kašika Aleve papike 6. 1/4 čajna kašika Cayenne paprike 7. 1 čajna kašika Red paper drobljene paprike 8. 1 čajna kašika Bijelog luka u prahu 9. 1. čajna kašika Crnog luka u prahu 10. 1 kašika Meda Naravno, recept možete prilagoditi svom ukusu pa dodati ili izbaciti neke sastojke ili izmjeniti količine. -U posudu pomješati sve sastojke i dodati meso izrezano na najtanje moguće ploške dužine od 10-15 cm - Prekriti najlon folijom -Marinirati 3 sata ili više u frižideru. -Potpuno osušiti kuhinjskim papirom -Sušiti (a ne peći - u skladu sa temperaturom) na rešetki rerne na 80 •C 3-4 sata ili sve dok se ne isuši - kao kora drveta. (Otvoriti par puta da se rerna prozrači) Staviti u teglu i držati u frižideru. Rok upotrebe oko 90 dana. Ovako izgleda kupovno pakovanje od 13g. Kupljeno u CZ. Na poleđini se vidi njihov sastav: Slika i recept su od Chef Johna. Sent from my iPhone using Tapatalk |