VolimPivo.ba
Californian Lager M54 - Printable Version

+- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum)
+-- Forum: PIVARSTVO (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Forum: Kvasac i fermentacija (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=9)
+--- Thread: Californian Lager M54 (/showthread.php?tid=3032)



Californian Lager M54 - redem0n - 09.03.2018

Pošto fermentira na sobnoj temperaturi zanima me hoću li moći napraviti klasične lagere s njim bez intenzivne arome kvasca. Volio bih čuti iskustva ako je netko radio s tim kvascem. Hvala Zivjeli


RE: Californian Lager M54 - Stane - 09.03.2018

Sa tim kvascem nisam radio, inače od mangrowe kvasaca sam odustso, meni su se pokazali totalno nepouzdani.
Pokušaj temperaturu fermentacije držati bar na 19-20c i ne bi trebalo biti problema.
Molim te obavezno javi kako je ispalo


RE: Californian Lager M54 - Das Bier - 09.03.2018

(09.03.2018, 06:21 )Stane Wrote: Sa tim kvascem nisam radio, inače od mangrowe kvasaca sam odustso, meni su se pokazali totalno nepouzdani.
Pokušaj temperaturu fermentacije držati bar na 19-20c i ne bi trebalo biti problema.
Molim te obavezno javi kako je ispalo
Lager Stane lager Smile


RE: Californian Lager M54 - Stane - 09.03.2018

(09.03.2018, 07:21 )Das Bier Wrote:
(09.03.2018, 06:21 )Stane Wrote: Sa tim kvascem nisam radio, inače od mangrowe kvasaca sam odustso, meni su se pokazali totalno nepouzdani.
Pokušaj temperaturu fermentacije držati bar na 19-20c i ne bi trebalo biti problema.
Molim te obavezno javi kako je ispalo
Lager Stane lager Smile
Ahaha samo sam čekao tko ćeBig Grin i ja sam mislio da nas zeza ali pogledaj opis tog kvasca ni ja ne mogu da vjerujem ali etoraja
Baš bih volio probati taj lager


RE: Californian Lager M54 - redem0n - 09.03.2018

(09.03.2018, 06:21 )Stane Wrote: Sa tim kvascem nisam radio, inače od mangrowe kvasaca sam odustso, meni su se pokazali totalno nepouzdani.
Pokušaj temperaturu fermentacije držati bar na 19-20c i ne bi trebalo biti problema.
Molim te obavezno javi kako je ispalo

kuham iduci tjedan svakako javim rezultate


RE: Californian Lager M54 - Das Bier - 10.03.2018

(09.03.2018, 07:31 )Stane Wrote:
(09.03.2018, 07:21 )Das Bier Wrote:
(09.03.2018, 06:21 )Stane Wrote: Sa tim kvascem nisam radio, inače od mangrowe kvasaca sam odustso, meni su se pokazali totalno nepouzdani.
Pokušaj temperaturu fermentacije držati bar na 19-20c i ne bi trebalo biti problema.
Molim te obavezno javi kako je ispalo
Lager Stane lager Smile
Ahaha samo sam čekao tko ćeBig Grin i ja sam mislio da nas zeza ali pogledaj opis tog kvasca ni ja ne mogu da vjerujem ali etoraja
Baš bih volio probati taj lager
Ma daj,ne mogu da vjerujem,na koliko je onda diacetyil,47?!? Big GrinBig GrinBig Grin


RE: Californian Lager M54 - redem0n - 28.03.2018

Danas sam uzeo prvi uzorak i moram priznat vrlo sam zadovoljan. Fermentiralo je na 18 C i nakon tjedan dana OG je pao s 1052 na 1014. Okus je čist i vrlo sličan drugim lager kvascima koje sam koristio. Ne osjetim nikakve off-flavore a proizvodnja sumpora bila je minimalna. Jedina zamjerka je da je pivo cloudy i da se kvasac nije bas istaložio kak spada. Sad cu lagano dignut temperaturu na nekih 22C na par dana pa stavit na bistrenje želatinom.