Californian Lager M54 - Printable Version +- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum) +-- Forum: PIVARSTVO (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=6) +--- Forum: Kvasac i fermentacija (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=9) +--- Thread: Californian Lager M54 (/showthread.php?tid=3032) |
Californian Lager M54 - redem0n - 09.03.2018 Pošto fermentira na sobnoj temperaturi zanima me hoću li moći napraviti klasične lagere s njim bez intenzivne arome kvasca. Volio bih čuti iskustva ako je netko radio s tim kvascem. Hvala RE: Californian Lager M54 - Stane - 09.03.2018 Sa tim kvascem nisam radio, inače od mangrowe kvasaca sam odustso, meni su se pokazali totalno nepouzdani. Pokušaj temperaturu fermentacije držati bar na 19-20c i ne bi trebalo biti problema. Molim te obavezno javi kako je ispalo RE: Californian Lager M54 - Das Bier - 09.03.2018 (09.03.2018, 06:21 )Stane Wrote: Sa tim kvascem nisam radio, inače od mangrowe kvasaca sam odustso, meni su se pokazali totalno nepouzdani.Lager Stane lager RE: Californian Lager M54 - Stane - 09.03.2018 (09.03.2018, 07:21 )Das Bier Wrote:Ahaha samo sam čekao tko će i ja sam mislio da nas zeza ali pogledaj opis tog kvasca ni ja ne mogu da vjerujem ali eto(09.03.2018, 06:21 )Stane Wrote: Sa tim kvascem nisam radio, inače od mangrowe kvasaca sam odustso, meni su se pokazali totalno nepouzdani.Lager Stane lager Baš bih volio probati taj lager RE: Californian Lager M54 - redem0n - 09.03.2018 (09.03.2018, 06:21 )Stane Wrote: Sa tim kvascem nisam radio, inače od mangrowe kvasaca sam odustso, meni su se pokazali totalno nepouzdani. kuham iduci tjedan svakako javim rezultate RE: Californian Lager M54 - Das Bier - 10.03.2018 (09.03.2018, 07:31 )Stane Wrote:Ma daj,ne mogu da vjerujem,na koliko je onda diacetyil,47?!?(09.03.2018, 07:21 )Das Bier Wrote:Ahaha samo sam čekao tko će i ja sam mislio da nas zeza ali pogledaj opis tog kvasca ni ja ne mogu da vjerujem ali eto(09.03.2018, 06:21 )Stane Wrote: Sa tim kvascem nisam radio, inače od mangrowe kvasaca sam odustso, meni su se pokazali totalno nepouzdani.Lager Stane lager RE: Californian Lager M54 - redem0n - 28.03.2018 Danas sam uzeo prvi uzorak i moram priznat vrlo sam zadovoljan. Fermentiralo je na 18 C i nakon tjedan dana OG je pao s 1052 na 1014. Okus je čist i vrlo sličan drugim lager kvascima koje sam koristio. Ne osjetim nikakve off-flavore a proizvodnja sumpora bila je minimalna. Jedina zamjerka je da je pivo cloudy i da se kvasac nije bas istaložio kak spada. Sad cu lagano dignut temperaturu na nekih 22C na par dana pa stavit na bistrenje želatinom. |