VolimPivo.ba
Rizomi - Printable Version

+- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum)
+-- Forum: OGLASI (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=25)
+--- Forum: Prodajem (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=27)
+--- Thread: Rizomi (/showthread.php?tid=671)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9


Rizomi - pivska mušica - 27.01.2014

Imamo dobru šnjuru za rizome hmelja iz amerike. U ponudi su:

-Magnum
-Chinook
-Northern Brewer
-Cascade
-Mt.Hood
-Williamette
-Columbus
-Sterling
-Centennial
-Nugget
-Gallena


Cijena je 10$ (15KM) po komadu sa svim uključenim troškovima i uslugom. Novac skupljamo unaprijed. Prva tura narudzbi do 15.02. a druga tura (ako bude interesenata) do 01.03. Prilika je odlična jer je vrlo teško ili skoro nemoguće da će vam poslati rizome, a i ako vam pošalju carina ovdje s takvim stvarima redovno pravi probleme i ne daju da uđe u zemlju bez svih analiza.

beer


RE: Rizomi - Svarrogh - 27.01.2014

Imajte na umu da cascade koji ste kupili iz USA i onaj koji mislite uzgojiti u dvoristu su dva razlicita hmelja. Nazalost!


RE: Rizomi - pivska mušica - 27.01.2014

pa vjerujem da jesu radi zemlje, klime i svega ostalog. ipak, ima ljudi kojima je zadovoljstvo sami da imaju svoj hmelj... pa eto ako ima neko ko bi htio neka se javi.


RE: Rizomi - Svarrogh - 27.01.2014

Slazem se. Nema nista bolje nego ubrati ono sto ste si sami posadili!I jos pri tome smotati ovaj napraviti pivo od toga Big Grin Big Grin


RE: Rizomi - mange_tout! - 28.01.2014

(27.01.2014, 09:08 )Svarrogh Wrote: Imajte na umu da cascade koji ste kupili iz USA i onaj koji mislite uzgojiti u dvoristu su dva razlicita hmelja. Nazalost!

je li makar slična aroma?


RE: Rizomi - djulba - 28.01.2014

ja sam definitivno zainteresovan. do 10.02 ću odlučiti koje ću kupiti. Samo me zanima šta si mi ono jednom pričao da ima i muški i ženski rizom. da li moram uzeti i jedan i drugi pa da se oni praše Big Grin ili ću dobiti neki već oprašen Big GrinBig Grin
Takođe javi račun na koji ću izvršiti uplatu. poz Zivjeli


RE: Rizomi - Pivdzija - 29.01.2014

jedno glupo pitanje: rizome bi trebalo što prije posaditi kada dođu jelda? pitam pošto sam zainteresiran za to, međutim trenutno sam u procesu traženja stana/kuće sa svojom boljom polovicom, pa bi mi glupo bilo zasaditi ovdje kod staraca to, a za mjesec dana skupiti prnje i otići, pa da mi to propada bezveze...


RE: Rizomi - pivska mušica - 29.01.2014

Pa u saksiju slobodno, samo da se prime, a onda mozes kad god hoces poslije saditi. Naravno, trebali bi se posaditi najkasnije oko 15.03....


RE: Rizomi - mange_tout! - 29.01.2014

@Pivdzija

eto možemo se dogovoriti da uzmemo različite, pa da se kasnije mijenjamo. ja mislim da je sa hmeljem isto kao i sa ostalim biljkama. više im paše jesenjska sadnja da se mogu fino prilagoditi. mi smo već sa tim zakasnili, pa ćemo ih zasaditi u proljetnoj sadnji.

a valjalo bi i da se svi ostali dogovorimo na ovakav način. kasnije se možemo mijenjati. valjda će se svima primiti.


RE: Rizomi - Pivdzija - 29.01.2014

kažem ti ja, ja bi to rado uzeo, ali ja se mogu u novi prostor odseliti sutra, a mogu tek dogodine. ovisno o tome kada nađemo odgovarajući dom.

jel moguće presađivanje hmelja? Big Grin


RE: Rizomi - mange_tout! - 29.01.2014

(29.01.2014, 11:35 )Pivdzija Wrote: kažem ti ja, ja bi to rado uzeo, ali ja se mogu u novi prostor odseliti sutra, a mogu tek dogodine. ovisno o tome kada nađemo odgovarajući dom.

jel moguće presađivanje hmelja? Big Grin

u saksiju pivdžija, vidiš šta ti mušica govori. pa kamo god išao i hmelj će sa tobom Big Grin


RE: Rizomi - pivska mušica - 29.01.2014

Moze u saksiju samo da se primi, a onda mora ici vani. Mora mu se napraviti 8-10 metara dug štrik po kojem će rasti. Šišarke koje se beru sa samoga vrha su najbolje. Sto vise raste u visinu to bolje. Rizomi se mogu cuvati jako dugo i u frizideru, umotani u novinu i cijelo vrijeme ih se mora drzati vlazne.

Ko prvi zasadi, od mene dobije knjigu 'Hmelj' Jana Kišgecog Smile