SOVA BURGER
This post was last modified: 10.07.2016, 12:35 by gaz.
Potrebno:
- za burger(1 kom.): 150 do 170 gr. junetine, od cega 80% flam ili plecka, a 20% loj.
- za sos: 2 cajne kasike majoneze, 2 cajne kasike kecapa ( heinz ), pola cajne kasike tabasco, 1 cajna kasika worcestershire sosa, 1 cajna kasika burbona ili ja obicno stavim jack daniels-a i rendani kupus ( svjezi ).
Za nadjev: maslac, zelena salata, sir u listicima, slanina, crveni luk, kiseli krastavac, paradajz.
- Zemicka.
Postupak je sledeci:
Meso krupno isfasirati i ostaviti da ostoji, eventualno posoliti ako hocete da kasnije bude manje tecnosti .
Sto blaze izmjesati da se sjedinji meso i loj, pazeci da se puno ne gnjeci meso i ostaviti 2h u frizideru.
Pred pecenje formirati oblik burgera, posoliti i pobiberiti i sa jedne strane stisnuti prstom da se dobije oblik krofne.
Ispeci po zelji burger i slaninu.
Zemicku preseci na pola i zagrijati na rostilju, pa je namazati maslacem, staviti list zelene salate, sos, pa burger. Na burger sir,slaninu, kiseli krastavac i paradajz. Na gornji dio zemicke staviti kecap i poklopiti.
Komletan burger po sredini probiti drvenim stapicem i na kraju pojesti...