Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Mozzarella
zis Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,440
Joined: Nov 2012
Reputation: 8 Location: Doboj
RE: Mozzarella
(17.01.2013, 12:01 )Valdemor Wrote: Probao sam sa dukatovim mlijekom (valjda ne homogenizovanim) sa 3,8% mm ali nije mi uspjelo - nije se usirilo. Koristim sirilo sumadija. Probao sam sa sirovim mlijekom, prije sam ga prokuvao - isto nije uspjelo. Je li do sirila ili mlijeka sta mislite?

Ako je mlijeko u T.Pak-u nema sanse da se usiri, isto tako sva homogenizovana mlijeka su neupotrebljiva za sirenje. Svjeze ne prokuhano mlijeko je najbolje.
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: Mozzarella
pa greška je što je prokuhao jel tako?
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
zis Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,440
Joined: Nov 2012
Reputation: 8 Location: Doboj
RE: Mozzarella
(17.01.2013, 06:54 )pivska mušica Wrote: pa greška je što je prokuhao jel tako?

Tako je ne treba prokuhavati mlijeko za sirenje.
Find Odgovori



Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools