attilasabli
1.030 OG, 2,93% ABV
Posts: 62
Joined: Sep 2013
Reputation:
0
Location: Novi Sad
|
pitanje-zagoreli secer
Hteo bi da pitam da li je neko vec probao, da kada flasira pivo,secer za flasiranje da zagori i takav secer sipa u botling bucket i stime da flasira?
Da li bi se time dobilo na tamnijoj boji,sladjem ukusu ili karamel ukusu piva?
|
|
|
attilasabli
1.030 OG, 2,93% ABV
Posts: 62
Joined: Sep 2013
Reputation:
0
Location: Novi Sad
|
Re: pitanje-zagoreli secer
Pokusacu, ali u flasama, pravio sam pivo od bohemian pilsnera i municha pa mi pivo svetlozuto skoro belo,tj. belo je kao da je od brasna sa malo zute podloge, mozda i bude na kraju zuto, kad se istalozi.
Sent from my GT-S5570 using Tapatalk 2
|
|
|
berabera
1.030 OG, 2,93% ABV
Posts: 83
Joined: Nov 2012
Reputation:
0
Location: banja luka
|
RE: pitanje-zagoreli secer
(25.12.2013, 11:27 )attilasabli Wrote: Pokusacu, ali u flasama, pravio sam pivo od bohemian pilsnera i municha pa mi pivo svetlozuto skoro belo,tj. belo je kao da je od brasna sa malo zute podloge, mozda i bude na kraju zuto, kad se istalozi.
Sent from my GT-S5570 using Tapatalk 2 tesko u flasama ,kako ces znati gramazu,popucat ce flase.ja sam to radio na malo drugaciji nacin ,,,,,,karameliziram,hladjenje do tvrdoga stanja,samljeo u blenderu,stavio u keg
|
|
|
attilasabli
1.030 OG, 2,93% ABV
Posts: 62
Joined: Sep 2013
Reputation:
0
Location: Novi Sad
|
Re: pitanje-zagoreli secer
Mislio sam da stavim secera koliko mi treba za 20 L, koliko sada cu da flasiram, u serpicu i da ga karamelizujem sa malo vode i tako ga karamelizovanog rastapam, znacu koliko mi ukupno treba secera za 20 L i tako rastopljenog i zagorelog, kao kad se pravi caj/sirup od zagorelog secera, u vodi ga sipam u bottling bucket i promesam i posle flasiram da se karbonizira.
Sent from my GT-S5570 using Tapatalk 2
|
|
|
attilasabli
1.030 OG, 2,93% ABV
Posts: 62
Joined: Sep 2013
Reputation:
0
Location: Novi Sad
|
Re: pitanje-zagoreli secer
Stavicu sledeci put malo carafaa ili cara cristal koji imam kuci, popice se i ovo sto sam sada sbuckao, necu koristiti ni jedan E, zbog toga sam i hteo da pravim svoje pivo.
Sent from my GT-S5570 using Tapatalk 2
|
|
|
attilasabli
1.030 OG, 2,93% ABV
Posts: 62
Joined: Sep 2013
Reputation:
0
Location: Novi Sad
|
Re: pitanje-zagoreli secer
Probao sam sada pivo posle 10 dana u fermenteru,pravljeno samo od bohemian pilsnera i municha, ima ukus limuna, ne osecam gorcinu, gazirano je malo. Nine pokvareno, moze li se tu nesto uraditi na popravci ukusa? Mozda dodatno skuvati malo nekog cara slada i ostaviti jos 10 dana u fermentoru?
Sent from my GT-S5570 using Tapatalk 2
|
|
|
attilasabli
1.030 OG, 2,93% ABV
Posts: 62
Joined: Sep 2013
Reputation:
0
Location: Novi Sad
|
Re: pitanje-zagoreli secer
Samo cu ukratko, odnos je 90% bohemian pilsnera i 10% municha, hmelj je bio magnum oko 40g na 18-19 L dobijenog piva. Sa 3 kg ukupnog slada sam poceo da kuvam. Danas sam ga flasirao posle 12 dana u fermentoru na sobroj temperaturi i 2 dana na terasi na hladnom da se istalozi pre flasiranja.
Moglo se piti to pivo pre flasiranja, samo sto ima smek na limun, ustvari ne znam kako izgleda pivo kad se pokvari, predpostavljam da mi ne bi palo na pamet da pijem kad bi ga pomirisao da je pokvareno, ovo moze da se pije, ne oseca se gorcina ili tek-tek videcemo sta ce ispasti za 20 dana u flasama.
Sent from my GT-S5570 using Tapatalk 2
|
|
|