Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Dry Hop pitanje
lakosta88 Offline
1.050 OG, 4,91% ABV
*****

Posts: 276
Joined: Oct 2016
Reputation: 0 Location: sarajevo
RE: Dry Hop pitanje
Probam pa javim. Svakako cold crash na 0.5C bar 4 dana Smile
Beer is not the answer. Beer is the question. "Yes" is the answer.
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,656
Joined: Jan 2014
Reputation: 5 Location: Tolisa (Orašje)
RE: Dry Hop pitanje
(31.10.2017, 09:06 )lakosta88 Wrote: Probam pa javim. Svakako cold crash na 0.5C bar 4 dana Smile
Zaštopat će 100% al probaj, cold crash je sasvim dovoljanbeer
Ja sam nedavno zaboravio staviti mrežicu od vodokotlića (koristim je zbog filtriranja prilikom transfera u fermentor inače hmelj na kuhanju i suhom hmeljenju stavljam direktno bez bilo čega), unutar kotla za kuhanje u pipu, pa sam mrežicu od vodokotlića navukao na kraj crijeva koje vodi u fermentor u roku od par sekundi je zaštopaloBlush
Find Odgovori
zlimfur Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,329
Joined: May 2014
Reputation: 7 Location: Srebrenik, BiH
RE: Dry Hop pitanje
jbg, to je staro vodoinstalatersko pravilo, ako ugrađuješ filtere, onda tamo gdje otiče, a ne gdje utiče.. Wink
WWW Find Odgovori
lakosta88 Offline
1.050 OG, 4,91% ABV
*****

Posts: 276
Joined: Oct 2016
Reputation: 0 Location: sarajevo
RE: Dry Hop pitanje
Ja za presipanje u fermentor koristim veliku vrecu iz dm-a. Staje mi knap na fermentor. Jednostavno naspem sladovinu i podignem je. U vrecici ostaje sav talog od kuhanja. Zastopa i ona malo pa je samo naginjem da na ciste dijelove izadje sve iz nje. Uglavnom... sinoc sam flasirao jednu apu. U fermentoru na dnu ostane ciati kvasac. Ili bar tako izgleda.
Beer is not the answer. Beer is the question. "Yes" is the answer.
Find Odgovori
PaleAle Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 204
Joined: Aug 2016
Reputation: 0 Location: Sarajevo
RE: Dry Hop pitanje
(31.10.2017, 10:47 )lakosta88 Wrote: Ja za presipanje u fermentor koristim veliku vrecu iz dm-a. Staje mi knap na fermentor. Jednostavno naspem sladovinu i podignem je. U vrecici ostaje sav talog od kuhanja. Zastopa i ona malo pa je samo naginjem da na ciste dijelove izadje sve iz nje. Uglavnom... sinoc sam flasirao jednu apu. U fermentoru na dnu ostane ciati kvasac. Ili bar tako izgleda.

To ti je super. Meni je hop spider dosta pomogao u zadnjem kuhanju. Umjesto 2l izgubio sam 1l pive. Big Grin
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin
*******

Posts: 3,220
Joined: Nov 2012
Reputation: 15 Location: Mostar
RE: Dry Hop pitanje
Šta će vam hop spider, rokajte direkt u BK. Aroma se gubi sa njim, ubijeđen sam
Find Odgovori
PaleAle Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 204
Joined: Aug 2016
Reputation: 0 Location: Sarajevo
RE: Dry Hop pitanje
(01.11.2017, 01:21 )mange_tout! Wrote: Šta će vam hop spider, rokajte direkt u BK. Aroma se gubi sa njim, ubijeđen sam

Ne brini, svako malo sam miješao sa njim. Big Grin
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin
*******

Posts: 3,220
Joined: Nov 2012
Reputation: 15 Location: Mostar
RE: Dry Hop pitanje
(01.11.2017, 04:32 )PaleAle Wrote:
(01.11.2017, 01:21 )mange_tout! Wrote: Šta će vam hop spider, rokajte direkt u BK. Aroma se gubi sa njim, ubijeđen sam

Ne brini, svako malo sam miješao sa njim. Big Grin

mi smo ga iz upotrebe davno izbacili. ima razlike. zna se hmelj zbiti u vreći. u nas je vreća od DM bila koja trpi 95+ temperaturu.
Find Odgovori



Forum Jump:


Users browsing this thread: 2 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools