Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Seljak Pivo
ipejasinovic Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Wink  Seljak Pivo
This post was last modified: 08.09.2018, 07:39 by ipejasinovic.
Evo nakon 4 mjeseca od ideje da kuvam svoje pivo, došao je i taj dan, ustvari sutra je taj dan, da konačno i ja pokušam nešto korisno da uradim u svom životu Big Grin

Naziv za pivo sam se nametnuo, obzirom da me dosta kolega zove tako (ne znam što), pa eto. Možda će nekad u budućnosti, kad ovo sve bude izgledalo ozbiljnije, biti i ozbiljnije ime. Neka je za sada ovo radni naziv Wink

Moram da se zahvalim kolegi, vlasniku Gorštak pivare, za savjete i uputstva. I hvala mu na njegovom dobrom pivu, to je najviše pobudilo želju da i ja probam nešto. Takođe se zahvaljujem kolegi, @svestenik, na ustupanju dijela opreme i za savjete. I na kraju, pivari OldBridz, što nama malima omogućava materijal po razumnim cijenama. I još jednom, hvala ovoj ekipi sa foruma, dosta sam naučio, a nisam ni mali dio foruma ispratio Smile

Elem, za sutradašnji dan pripremio sam dole navedeni recept i opremu, nadam se da neću puno zeznuti. U pitanju je skoro klasični American Pale Ale, samo sa malo više gorčine, trebalo bi biti oko 46 IBU.

Find Odgovori
zlimfur Offline
1.100 OG, 10% ABV

RE: Seljak Pivo
dobro izgleda recept. samo udri i sretno i bistro da bude.. Big Grin
WWW Find Odgovori
ipejasinovic Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

This post was last modified: 29.09.2018, 09:46 by ipejasinovic.
Tek je prošao 21-dan od prvog kuvanja, a već pripremam opremu za malo veći nivo Smile Inače, recept sam doradio malo, dodao sam još malo Amarilla na sam kraj, a drugu turu sam okrenuo mjesta centennialu i Amarillu, da vidim šta će biti.

Nego, ima li kakav način da ja mogu istestirati onako na prvu, hmeljeve i sladove, da vidim kakvu boju daju, alkohol, miris, pa da ne moram eksperimentisati sa pivom, jer od sad radim ture od 45-50L, nije mi to baš za bacanje. Jer nov sam u ovome svemu, a vjerujte, centennial, cascade, amarillo, citra, nikakvu ja razliku ne mogu skontati po mirisu ovako...

Attached Files Thumbnail(s)

Find Odgovori
zlimfur Offline
1.100 OG, 10% ABV

mislim da je musica radio test sa hmeljevima nesto kao na fazon caja..

švabe rade "kaltauszug":
* für Kaltauszug wurden 2 gr Pellets auf 200 ml Wasser (20° C) für 30 min gelöst

2 grama peleta na 200 ml vode na 20 stepeni i tako 30 minute ostave da odstoji..

i onda npr. kod EKG taj kaltauszug opisuju ovako:

kremasto-karamelne arome medenjaka kao i nijanse artičoke (to je za mene onaj "zemljasti" dio koji se osjeti kod EKGa).

mozda ti to pomogne.
WWW Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools