Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Aurora Ale
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

RE: Aurora Ale
slad izgleda dobro. ne znam koliko ti je sigurno ovo sredstvo za dezinfekciju. mlin si super napravio. svaka čast. kako napreduje to pivo od ekstrakta? jel flaširano već?
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
jadran60 Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

ma ovo za dezinfekciju sam kupio u njemackoj sa ostalim sitnicama u ovoj trgovini za pivare, pa kontam valjda je to to, danas je osmi dan kako je pivo u fermentoru, tako da ne mislim jos flasirat.
Find Odgovori
jadran60 Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Evo musice na ovome dezinf.sredstvu pise ovako: pro 100 g. 4,75 Benzyl C12-16-alkyldimethyl-Chloride. Probao sam malo nasuti u obicnu vodu odmah se zamutila tj. postala mlijecna, a u destiliranoj je ostala bistra, nema nikakvog mirisa.
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

ma ako pise da je za pivo onda je ok. samo prati upute na ambalaži. nego sam mislio da si uzeo nešto drugo....
Find Odgovori
branko20 Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

Jedno od rješenja za fermentator
Vrlo važan elemenat u tehnologiji pivarenja.Pošto nisam sklon improvizacijam za fermentatore ( 4kom) sam odabrao bure od 30 l sa poklapcem sa navojem.U sredini je
izbušena rupa u koju se stavi dvodjelni čep sa rupom u koju se stavi vrenjaća (prodaju se u kompletu ) .Nedaleko od vrenjaće ugrađena je bakrena sonda promjera 18 mm koja je uronjena u pivo (kraj u pivu je zatvoren i letovan sa srebrom) u nju ulazi sonda od termokontrolora( willhi-napajanje 220 v) koji je podešen na raspon uključivanje –isključivanje 16-17stupnjeva.Termokontrolor komanduje električnoj deki koja je omotana oko bureta i odlično održava stabilnu temperaturu(deka je 50w) Sve ovo je ubačeno u drveni sanduk obložen stiroporom. Sanduk je tolikih dimenzija da u uglove mogu stati flaše od 1,5 l sa ledom za vrućih dana. Poklopac je iz tri dijela također obložen stiroporom. Trodijelni omogućava manje gubitke kod otvaranja jer se otvara samo dio gdje se planira staviti boca sa ledom.Poklopac na buretu uvijek obljepim ljepljivom trakom da jer nedihtuje kvalitetno.
Ovo rješenje se pokazalo odličnim i u zimskom a i sad u ljetnom periodu.
Jadran 60 - Aurora je pivo za pet.
Find Odgovori
branko20 Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

Problem sa „aurorom“
Sutra sam planirao nabaviti hmelj AURORU i neke kvasce u“ Beershopu“ u Zagrebu ali
trgovina trenutno nema auroru,koji hmelj mogu iz njihovog asortimana uzeti kao zamjenski.
„Pivska mušica“ zna odgovor. Moram hitno reagirati jer je trgovina u velikim problemima.
Pozdrav.
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

northern brewer ti je ugrubo zamjena za auroru, ali mislim da beershop nema ni northern brewer. pa kuhaj sa cascadeom....
Find Odgovori
antares Offline
1.040 OG, 3,92% ABV

Dali je cascade hmelj više za gorčinu ili za aromu? Gledam ponudu Hmezada, gdje košta 1kg Aurore 8,54€, a 1kg Cascadea 21,96€. Pa sad neznam koji da uzmem za SMASH variantu.
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

Cascade je hmelj sa jakom i ugodnom aromom i najcesce se koristi za aromu, ali ga mozes koristiti kao 'single hop' odnosno i za gorcinu i za aromu. Sto se cijene tice, ona ti dovoljno govori o razlici izmedju aurore i cascadea - koliko para, toliko muzike Smile

nemoj uzimati hmelj na kilo ako nemas namjeru kuhati bas cesto i puno ili bar ako nemas vakumirku da ga mozes razvagati na manje kolicine i vakumirati, jer ce ti propasti.

ima i varijanta da se dogovoris s nekim pa da uzmete kilo po pola ili na tri dijela.

aurora je ok hmelj, ali cascade je daleko bolji.
Find Odgovori
antares Offline
1.040 OG, 3,92% ABV

Znači uzimam Cascade. Nema Hmezad manjih pakovanja, ali imam vakuumirku pa ču prepakovati po 100g. Ipak mi je ovo povoljnija cjena, nego da kupujem 10x100g online.
Spremam se krajem mjeseca u kupovinu do Hmezada, da nabavim robe za jedno desetak kuhanja. Planiram kupiti baznog slada 25kg i kristala 5kg. Od hmelja ču zasad Cascade i možda Styrian Golding. Koji slad još da uzmem, da sam onda "miran" do nove godine? Smile
Find Odgovori
ale ale Offline
1.070 OG, 6,95% ABV

This post was last modified: 14.10.2013, 03:11 by ale ale.
Da i ja nesto napisem na temu Aurora Ale-a.
Radio sam ga sa dodatkom Cascade-a kao arome (@musicin recept).
Naravno 7 dana nakon flasiranja nisam izdrzao i probao sam (imam 2 probne flase, one sa zicanim cepom (flip-top bottle), tako da je lakse "pratiti" karbonizaciju).
Ono sto je meni zanimljivo, 7 dan je karbonizacija odlicna, ali falilo je hmeljnog ukusa u pivu. Miris je jako sladan.
Danas 10 dan sam opet probao i iako je miris jos uvijek sladan, cascade je za samo 3 dana preuzeo glavnu rijec i dao super aromu, osjeti se bas i to predivno Tongue .
Sad mi je jasno kad kazu da pivu MORAS ostaviti vremena.
Sve u svemu, super se razvija. Nakon 14 dana (ovaj petak) ga prebacujem sa 21° na 14° jos koju sedmicu.
Inace , ovo je prvi put da sam "prilagodjavao" vodu i razlika je drasticna, preporuka. very-drunk
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools