Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Pitanje
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: Pitanje
(04.10.2013, 12:28 )illuminated Wrote: Ja jos promjesam busilicom sa dezinficiranim nastavkom

illuminated, ovim oksidiraš pivo i ne bi to smio raditi.

a što se tiče liverpoola ja koliko sam shvatio iz njegovih prethodnih postova on bi htio koristiti obični pekarski kvasac umjesto pivarskog.... jel tako liverpool?
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
illuminated Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 143
Joined: Nov 2012
Reputation: 1 Location: Gelsenkirchen
RE: Pitanje
Imas pravo.

Koja je pozeljna kolicina kisika u gotovom pivu? Nula?

Mada to sto ja radim je samo 2-3 kruga je sigurno ima bakterija na drvenoj kuhaci koja je alternativa. Sigurno da je pri tome kolicina rastopljenog kisika zanemariva.
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: Pitanje
lakse ti je ovako - kad kreneš naljevati pivo na otopljeni šećer imaš sa strane steriliziranu inoxnu kuhaču, može ona kratka za kuhanje u kuhinji - kad se fermentor napuni do 1/3 onda tom malom inoxnom kuhačom počneš sasvim lagano vrtiti pivo u jednu stranu, polako ubrzavaš dok se ne stvori vrtlog, odnosno tok piva u jednu stranu koji ide u krug u fermentoru. sve ovo radiš bez pjenjenja. znači vrlo lagano. pivo će se nastaviti vrtiti samo od sebe, odnosno kružiti po fermentoru skoro do kraja čitavog pretakanja. kad se ta 1/3 piva dobro pomiješa sa šećerom, ostatak piva na to možeš komotno naliti bez miješanja, odnosno samo nastaviti jer ti ovom kuhačom miješaš dok traje samo pretakanje koje nikako ne prekidaš. tako ja radim i nisam imao problema. mada sam oksidaciju iskusio na početku kad sam sipao u flaše bez bottling sticka nego je prskalo odozgo. baš se osjetilo.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
Liverpool Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 8
Joined: Sep 2013
Reputation: 0 Location: Trogir
RE: Pitanje
Nisan mislija obicni, nego sam mislija da ima kupit pivski kvasac koji se nemora hidratizirat, al nije nikakav problem hidratizirat.
Nego iman jos jedno pitanje. Ja imam drvenu bačvu, i u njoj sam mislia fermentirat pivo. Znači kad je ja hermetički zatvorim, naravno sa vrenjačom i kad ona odleži 20-ak dana ja nemogu u toj bačvi miješat tu otopinu šećera. Onda sam mislija direktno iz te bačve pretočit u boce i onda u svaku bocu posebno dodavat šećer i zatvorit krunskim čepom? Jel se moze to obavit kako sam ja mislija ili ?
Find Odgovori



Forum Jump:


Users browsing this thread: 3 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools