Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


moje prvo all grain pivo
PaleAle Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 204
Joined: Aug 2016
Reputation: 0 Location: Sarajevo
RE: moje prvo all grain pivo
Najbolje ti je da podjeliš drugim pivarima dio slada
Find Odgovori
josip Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 193
Joined: Feb 2015
Reputation: 0 Location: hrvatska
RE: moje prvo all grain pivo
ok. Odustajem onda.
Kupit ču još baznog slada.
Pitao sam , možda je netko probao.
Mada mi jo0 nije jasno jer sam mislio da to skoro isto jedino što crystal još i boju daje.
Htio sam proči bez dodatnih troškova. Hehe
Find Odgovori
Pivdzija Offline
1.090 OG, 8,95% ABV
*****

Posts: 1,210
Joined: Jul 2013
Reputation: 3 Location: Mostar
RE: moje prvo all grain pivo
(10.04.2018, 10:13 )josip Wrote: Mada mi jo0 nije jasno jer sam mislio da to skoro isto jedino što crystal još i boju daje.

(09.04.2018, 01:37 )spageti Wrote: Crystal malt se dodaje u recept samo kao dodatak, nikad kao bazni slad jer je diastatički mrtav, (enzimatska mogućnost slada da razbije kompleksne šećere u jednostavne). tj sav šećer je karameliziran tijekom proizvodnje slada i potpuno je nefermentibilan.

ne znam jesi previdio ovaj dio ili samo nisi shvatio.
kao što kolega reče, crystal malt je diastatički mrtav, ne može razbiti kompleksne šećere u jednostavne
što znači da kvasac nema šta pojesti
kvasac nema šta pojesti = nema fermentacije.
nema fermentacije = nema piva
Jedi, pij, veseli se, i na život poseri se!
Find Odgovori
PaleAle Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 204
Joined: Aug 2016
Reputation: 0 Location: Sarajevo
RE: moje prvo all grain pivo
Izgleda da je crystal fermentabilan. Čovjek na ovom forumu je testirao.
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,656
Joined: Jan 2014
Reputation: 5 Location: Tolisa (Orašje)
RE: moje prvo all grain pivo
This post was last modified: 11.04.2018, 09:57 by Stane.
Na mnogim forumima ima svašta i ja nikoga ne želim obeshrabriti.
Ima nova tehnika, nakon ukomljavanja, ide na fermentaciju (znači nema kuhanja), to pivo nisam nikada probao ali bez ikakve unaprijed osude, isto bih volio probati
Find Odgovori



Forum Jump:


Users browsing this thread: 2 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools