Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Kiselo pivo
spajder76 Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 712
Joined: May 2013
Reputation: 1 Location: doboj
RE: Kiselo pivo
This post was last modified: 09.02.2015, 08:02 by spajder76.
Ufff,ovo ne izgleda dobro, koliko mi tel.dozvoljava vidjeti.Ja bi ovo odmah isflasirao pa brzo gazirao i mozda popio.Mozda i grijesim ali....

Jel ovo neka zaj....cija.Kad udjem na link youtube baca me na film mrtav ladan?
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: Kiselo pivo
Loša ti je jako slika. Ne vidi se dobro. Ali to što je bijelo i suho i izgleda kao šećer može biti osušeni kvasac. Ako ima ok okus onda ne bi trebalo biti problema.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,656
Joined: Jan 2014
Reputation: 5 Location: Tolisa (Orašje)
RE: Kiselo pivo
This post was last modified: 09.02.2015, 08:16 by Stane.
(09.02.2015, 07:45 )spajder76 Wrote: Ufff,ovo ne izgleda dobro, koliko mi tel.dozvoljava vidjeti.Ja bi ovo odmah isflasirao pa brzo gazirao i mozda popio.Mozda i grijesim ali....

Jel ovo neka zaj....cija.Kad udjem na link youtube baca me na film mrtav ladan?
Da spajder jest zaje...cija ali na svoj račun ako je inficirano, Ne flaširam još 6 dana ako nakon cold crash-a ostane ovako, onada ću kao kokmi kol, surduknuti preko litice Big Grin.

(09.02.2015, 08:03 )pivska mušica Wrote: Loša ti je jako slika. Ne vidi se dobro. Ali to što je bijelo i suho i izgleda kao šećer može biti osušeni kvasac. Ako ima ok okus onda ne bi trebalo biti problema.
To što je bijelo čini mi se da jest osušeni kvasac (to sam već imao ali u puno manjim količinama)
Okus ima to je definitivno i ništa se ne razlikuje po mirisu kada sam otvorio fermentor, ovo od bilo koje druge tureHuh
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,656
Joined: Jan 2014
Reputation: 5 Location: Tolisa (Orašje)
RE: Kiselo pivo
This post was last modified: 12.02.2015, 07:43 by Stane.
Kao što sam i mislio ipak jest infekcija, ostavim još par dana čisto da vidim kako se razvija infekcija pa ću da ga surduknem preko litice kao čuveni detektiv kokmi kol,
http://www.youtube.com/watch?v=GBhnvsYzXps , imam i slike ali su loše pa se ne vidi koliko je zaista gadno, sve u svemu Angry Angry Angry
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: Kiselo pivo
Šteta. Sad pazi da ti se epidemija ne desi Smile
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,656
Joined: Jan 2014
Reputation: 5 Location: Tolisa (Orašje)
RE: Kiselo pivo
(12.02.2015, 08:58 )pivska mušica Wrote: Šteta. Sad pazi da ti se epidemija ne desi Smile
Ma siguran sam da neće, u ovoj turi sam testirao neki hepekBig Grin (neku novu vrenjaču), možda i nije do nje ali za mene je umrlaBig Grin, pravim novu turu sa nižim postotkom alkohola, fermentacija u istom fermentoru naravno dobro sprženim i sa starom dobrom vrenjačom pa ćemo vidjeti što će biti Huh
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin
*******

Posts: 3,220
Joined: Nov 2012
Reputation: 15 Location: Mostar
RE: Kiselo pivo
stavi malo i varikine u fermentor. neku blagu otopinu. mozda ces tako pobiti malo gamadi Big Grin

šteta za turu Sad
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,656
Joined: Jan 2014
Reputation: 5 Location: Tolisa (Orašje)
RE: Kiselo pivo
Šta je tu je idemo dalje
Find Odgovori
zis Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,440
Joined: Nov 2012
Reputation: 8 Location: Doboj
RE: Kiselo pivo
(12.02.2015, 09:49 )stane2006 Wrote: Šta je tu je idemo dalje

Dobro dosao u klub Blush, i preporucio bih ti da bacis taj fermentor. ili cuvaj u njemu slad kao sto i sam radim.
Find Odgovori
spajder76 Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 712
Joined: May 2013
Reputation: 1 Location: doboj
RE: Kiselo pivo
Razmisljam...kad bi se dugo drzao prazan taj navodno inficirani fermentor...samim time bakterije se nemaju cime hraniti.Dali bi se vremenom iscistilo i moglo ponovo koristiti.Ja prvi koristim za skupljanje sladovine
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,656
Joined: Jan 2014
Reputation: 5 Location: Tolisa (Orašje)
RE: Kiselo pivo
(13.02.2015, 06:53 )zis Wrote:
(12.02.2015, 09:49 )stane2006 Wrote: Šta je tu je idemo dalje

Dobro dosao u klub Blush, i preporucio bih ti da bacis taj fermentor. ili cuvaj u njemu slad kao sto i sam radim.
zis hvala na dobrodošlici Tongue
Find Odgovori
zis Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,440
Joined: Nov 2012
Reputation: 8 Location: Doboj
RE: Kiselo pivo
(13.02.2015, 07:04 )stane2006 Wrote:
(13.02.2015, 06:53 )zis Wrote:
(12.02.2015, 09:49 )stane2006 Wrote: Šta je tu je idemo dalje

Dobro dosao u klub Blush, i preporucio bih ti da bacis taj fermentor. ili cuvaj u njemu slad kao sto i sam radim.
zis hvala na dobrodošlici Tongue

Kazu da nisi pivar ako ti se nije ukiselilo pivo....
Find Odgovori



Forum Jump:


Users browsing this thread: 13 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools