Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Kiselo pivo
mange_tout! Offline
Admin
*******

Posts: 3,220
Joined: Nov 2012
Reputation: 15 Location: Mostar
RE: Kiselo pivo
(13.02.2015, 06:56 )spajder76 Wrote: Razmisljam...kad bi se dugo drzao prazan taj navodno inficirani fermentor...samim time bakterije se nemaju cime hraniti.Dali bi se vremenom iscistilo i moglo ponovo koristiti.Ja prvi koristim za skupljanje sladovine
teško. bakterije preživljavaju u obliku spora, odnosno proizvode spore koje im omogućavaju preživljavanje u nepovoljnim uslovima. u onom trenutku kada spore dođu u povoljne uslove sredine počinju se razmnožavati i dalje živjeti.
Find Odgovori
dalidj Offline
1.050 OG, 4,91% ABV
*****

Posts: 265
Joined: Feb 2014
Reputation: 0 Location: Beograd
RE: Kiselo pivo
This post was last modified: 17.04.2015, 08:22 by dalidj.
(17.01.2014, 01:51 )Pivdzija Wrote: oće to kad se kur*iš po fejsbuku kako nisi imao nijednu infekciju Smile
Bas sam skoro pisao i objasnjavao kako nikada nisam imao infekciju, a gurao sam i ruke u pivo. Za sve postoji prvi put.
Evo i mene sa infekcijom.
AltBier, sve pripremim za flasiranje, sterilisem flase, operem kantu, skuvam secer, otvorim fermentor kad ono.
   
Oseca se na kiselo, ukus nije strasan ali miris jeste.
Ne da mi se ovaj Alt, prvi put me sjebe kvasac, drugi infekcija. Nemam pojma od cega je.

U svakom slucaju u maju cu za Dusseldorf pa cu se napiti originalnog Alta za sve pare. A u ku....ac. Angry
Beer is like porn. You can buy it, but it's more fun to make your own.
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,656
Joined: Jan 2014
Reputation: 5 Location: Tolisa (Orašje)
RE: Kiselo pivo
Šteta za infekciju, ako ništa drugo dobro došao u klub i sad si postao pravi pivarAngry, samo da ne bude epidemijashank
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: Kiselo pivo
Fina kolonija Smile Nista, sto te ne ubije, ucini te jacim, tako kaze stara narodna. Zao mi je svakog piva kad vidim da se inficiralo, jer znam koliko truda se ulozi, a posebno koliko se nestrpljivo ceka. Mozes li malo detaljnije opisati okus i miris. Ovo je bas cudna infekcija, savrsena distribucija, obicno ima onu šaru kao paukova mreža i slično. Ono što me zanima je koliko dugo je pivo stajalo u fermentoru i na kojoj temperaturi.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
dalidj Offline
1.050 OG, 4,91% ABV
*****

Posts: 265
Joined: Feb 2014
Reputation: 0 Location: Beograd
Kiselo pivo
This post was last modified: 17.04.2015, 09:32 by dalidj.
Miris je na kiselo, skoro slicno vinu, tj. sircetu. Ukus se ne oseti toliko na kiselo ali ga ima. Ali takodje se izgubio ukus i miris piva koji sam imao kada sam uzimao uzorak za FG nakon 7dana.
Temp fermentacije oko 18-20 C, ovo je treca nedelja u fermentatoru, kvasac opran onaj iz Nemacke suvi, ne mogu da se setim naziva.
Pretocio sam pivo u drugi fermentor, ali miris na kiselo se ne gubi. Flasirao sam 3 flase da vidim sta cu dobiti, kakav ukus i miris ce biti, barem da naucim nesto
Ne znam gde sam zeznuo stvar.
Za utehu i da se smirim morao sam da otvorim jedan Jaipur, koji sam cuvao za neku specijalnu priliku. I eto prilike ni od kuda.
[Image: 7a8d3f751abd2412ac4e92e565e23e3a.jpg]
Tapatalk
Beer is like porn. You can buy it, but it's more fun to make your own.
Find Odgovori



Forum Jump:


Users browsing this thread: 12 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools