Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 4 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Uzgoj hmelja
AlkoholicarST Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 199
Joined: Apr 2015
Reputation: 0 Location: Omis
RE: Uzgoj hmelja
This post was last modified: 24.04.2015, 08:50 by AlkoholicarST.
Di ste nabavili svoj hmelj?
ja sam svojih 6 korjencica posadio tek sada
Svaka kriška kruha dio je tužne priče o pšenici koja je mogla postati pivo...
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin
*******

Posts: 3,220
Joined: Nov 2012
Reputation: 15 Location: Mostar
RE: Uzgoj hmelja
ovo smo prošle godine kupovali. mušica je nešto sredio, ne mogu se sjetiti koja je šema bila. koje sorte si ti posadio?
Find Odgovori
AlkoholicarST Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 199
Joined: Apr 2015
Reputation: 0 Location: Omis
RE: Uzgoj hmelja
(24.04.2015, 11:21 )mange_tout! Wrote: ovo smo prošle godine kupovali. mušica je nešto sredio, ne mogu se sjetiti koja je šema bila. koje sorte si ti posadio?

Svih 6 su cascade
Svaka kriška kruha dio je tužne priče o pšenici koja je mogla postati pivo...
Find Odgovori
AlkoholicarST Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 199
Joined: Apr 2015
Reputation: 0 Location: Omis
RE: Uzgoj hmelja
@MANGE_TOUT! jel mozes isto tako radit pivo od divljeg hmelja?
Svaka kriška kruha dio je tužne priče o pšenici koja je mogla postati pivo...
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin
*******

Posts: 3,220
Joined: Nov 2012
Reputation: 15 Location: Mostar
RE: Uzgoj hmelja
nije baš preporučljivo, jer ne možeš ništa znati o tome hmelju, ni kakva mu je aroma ni kakva mu je gorčina. ti možeš pokušati pa viditi kako će to ispasti, a ako budeš kuhao sa tim divljim hmeljem ja ti preporučujem da ga dodaješ u kasna dodavanja. mislim da je @p.Ivo kuhao sa divljim hmeljem, ali ne mogu se sjetiti kakvo je to pivo bilo.

kod tih tvojih cascadea otprilike možeš znati kakva je gorčina, nađeš samo podatke na internetu ili u nekom pivarskom programu i odrediš neku srednju vrijednost.
Find Odgovori
AlkoholicarST Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 199
Joined: Apr 2015
Reputation: 0 Location: Omis
RE: Uzgoj hmelja
(25.04.2015, 05:41 )mange_tout! Wrote: nije baš preporučljivo, jer ne možeš ništa znati o tome hmelju, ni kakva mu je aroma ni kakva mu je gorčina. ti možeš pokušati pa viditi kako će to ispasti, a ako budeš kuhao sa tim divljim hmeljem ja ti preporučujem da ga dodaješ u kasna dodavanja. mislim da je @p.Ivo kuhao sa divljim hmeljem, ali ne mogu se sjetiti kakvo je to pivo bilo.

kod tih tvojih cascadea otprilike možeš znati kakva je gorčina, nađeš samo podatke na internetu ili u nekom pivarskom programu i odrediš neku srednju vrijednost.

mogo bi poslat na institut koji plod da pogledaju postotak gorcine i tak
Svaka kriška kruha dio je tužne priče o pšenici koja je mogla postati pivo...
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin
*******

Posts: 3,220
Joined: Nov 2012
Reputation: 15 Location: Mostar
RE: Uzgoj hmelja
(25.04.2015, 05:56 )AlkoholicarST Wrote:
(25.04.2015, 05:41 )mange_tout! Wrote: nije baš preporučljivo, jer ne možeš ništa znati o tome hmelju, ni kakva mu je aroma ni kakva mu je gorčina. ti možeš pokušati pa viditi kako će to ispasti, a ako budeš kuhao sa tim divljim hmeljem ja ti preporučujem da ga dodaješ u kasna dodavanja. mislim da je @p.Ivo kuhao sa divljim hmeljem, ali ne mogu se sjetiti kakvo je to pivo bilo.

kod tih tvojih cascadea otprilike možeš znati kakva je gorčina, nađeš samo podatke na internetu ili u nekom pivarskom programu i odrediš neku srednju vrijednost.

mogo bi poslat na institut koji plod da pogledaju postotak gorcine i tak

e to ti ne bi bilo loše. i da znaš da ti to varira, taj postotak, od godine do godine. eto moja preporuka za eksperiment beer
Find Odgovori
Sile Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 520
Joined: Nov 2012
Reputation: 1 Location: Đakovo, Hrvatska
Re: Uzgoj hmelja
Divlji hmelj je preporucljiv za aromu,a za gorcinu vrlo tesko. Dugo bi trebalo da ustanovis ista o njemu. Zato se i preferiraju sorte, cascade je od 6-9% a.a. i krece se otprilike oko 7-8% a.a. za reprezentantnu vrijednost. samo ne znam koliko se dugo moze koristiti domaci hmelj ako je vakumiran?
Find Odgovori
AlkoholicarST Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 199
Joined: Apr 2015
Reputation: 0 Location: Omis
RE: Uzgoj hmelja
This post was last modified: 25.04.2015, 08:48 by AlkoholicarST.
(25.04.2015, 07:16 )rale Wrote: Divlji hmelj je preporucljiv za aromu,a za gorcinu vrlo tesko. Dugo bi trebalo da ustanovis ista o njemu. Zato se i preferiraju sorte, cascade je od 6-9% a.a. i krece se otprilike oko 7-8% a.a. za reprezentantnu vrijednost. samo ne znam koliko se dugo moze koristiti domaci hmelj ako je vakumiran?

moze se koristiti preko 2 godine samo mu trebas prilagoditi uvjete

(25.04.2015, 07:16 )rale Wrote: Divlji hmelj je preporucljiv za aromu,a za gorcinu vrlo tesko. Dugo bi trebalo da ustanovis ista o njemu. Zato se i preferiraju sorte, cascade je od 6-9% a.a. i krece se otprilike oko 7-8% a.a. za reprezentantnu vrijednost. samo ne znam koliko se dugo moze koristiti domaci hmelj ako je vakumiran?

btw gdje si ti kupio svoj hmelj?
koliko si platio?shank
Svaka kriška kruha dio je tužne priče o pšenici koja je mogla postati pivo...
Find Odgovori
AlkoholicarST Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 199
Joined: Apr 2015
Reputation: 0 Location: Omis
RE: Uzgoj hmelja
Ljudi moji ja od 6 hop rhizoma samo dobio 23 stabljike...ovo ide ko ludo + nepoljevam nikakvim kemikalijama..samo zalijem svako 1-2 dana i posprcam listove obicnom vodom s onim za prozore...luda stvar
Svaka kriška kruha dio je tužne priče o pšenici koja je mogla postati pivo...
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin
*******

Posts: 3,220
Joined: Nov 2012
Reputation: 15 Location: Mostar
RE: Uzgoj hmelja
(10.05.2015, 08:42 )AlkoholicarST Wrote: Ljudi moji ja od 6 hop rhizoma samo dobio 23 stabljike...ovo ide ko ludo + nepoljevam nikakvim kemikalijama..samo zalijem svako 1-2 dana i posprcam listove obicnom vodom s onim za prozore...luda stvar

možeš li nam koju sliku nabaciti, da vidimo kako izgledaju Big Grin
Find Odgovori
AlkoholicarST Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 199
Joined: Apr 2015
Reputation: 0 Location: Omis
RE: Uzgoj hmelja
sutra obecam... Smile
Svaka kriška kruha dio je tužne priče o pšenici koja je mogla postati pivo...
Find Odgovori



Forum Jump:


Users browsing this thread: 7 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools