Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Miner's Brew / FashDeLaFash
mentalist Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 125
Joined: Nov 2012
Reputation: 0 Location:
RE: Miner's Brew / FashDeLaFash
hehe nećemo dalje Zivjeli
Find Odgovori
FashDeLaFash Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 59
Joined: Dec 2012
Reputation: 0 Location:
RE: Miner's Brew / FashDeLaFash
(22.12.2012, 12:22 )pivska mušica Wrote: od tih hmeljeva ti je najbolji styrian golding. munich onda kompenziraj sa dodavanjem još malo više crystala (3-4%), a ostatak dodaj na bazni slad. što se kneipa tiče, da radi se o prženom ječmenom sladu, ali mi nije baš najjasnije gdje ga namjeravaš koristiti?

kneip je jednostavno improvizacija u slučajevima kad baš nemaš nikakav slad za boju i aromu.....

ma video sam da ga neko koristi na "drugom forumu" Big Grin,
i to u kolichini od 50 do 150g tokom kljuchanja zajedno sa hmeljem.
pa u kojoj kolichini da idem styrian?
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: Miner's Brew / FashDeLaFash
slušaj, ako imaš coffee i chocolate slad onda nema nikakve potrebe za kneippom. što se hmelja tiče, napisao sam ti ideš na samo dva hmeljenja (60 i 30 min) da dobiješ taj IBU od nekih 35-40 jedinica, i to tako da ti prvo hmeljenje daje nekih 60% od ukupnog IBU-a

ovo zavisi od količine alfa kiselina, tako da ti ne mogu u gramima reći.

koji software koristiš? beersmith? ili beertools?
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
FashDeLaFash Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 59
Joined: Dec 2012
Reputation: 0 Location:
RE: Miner's Brew / FashDeLaFash
ok, shvatio sam.
pripremicu se ja svakako za taj porter
jos malo...

koristim beersmith.
sto?
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: Miner's Brew / FashDeLaFash
ma pitam jer sam ti mislio poslati jedan fajl iz beertoolsa... nema veze....svakako ga ne možeš otvoriti.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
FashDeLaFash Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 59
Joined: Dec 2012
Reputation: 0 Location:
RE: Miner's Brew / FashDeLaFash
Pa mogu
ja i beertools da instaliram ako treba!
:graduation-beer-chug:
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: Miner's Brew / FashDeLaFash
uh, zaboravih te.... sutra ti šaljem recept Wink
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
p.Ivo Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 495
Joined: Nov 2012
Reputation: 2 Location: Visoko
RE: Miner's Brew / FashDeLaFash
pazi sta pricas za radnju !
Find Odgovori
FashDeLaFash Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 59
Joined: Dec 2012
Reputation: 0 Location:
RE: Miner's Brew / FashDeLaFash
Drugari,
posto cekam taj prvi radni dan, utorak
kako bih punio moje prvo skuvano pivo
koje nije dochekalo bottling stick,
morao sam da fotografishem trenutno stanje
u balonu/demizonu, da mi kazete da li mozda
ova pena na povrsini predstavlja problem?
ono je vec u petoj nedelji sedenja u primaru.
mushica mi reche da teorijski mogu stvari
da krenu nizbrdo, ali jbg, splet okolnosti je kriv,
ne moja lenjost.
evo fotke za ilustraciju.
na zidovima se vide naslage kvasca i ostaci krauzena,
dok ja mislim na penu na povrsini...
   
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: Miner's Brew / FashDeLaFash
ovo što ti je ostalo malo pjene nije strašno. kad budeš pretakao u bottling bucket samo ispod toga pretoči. mada čudi me da do sad nije skroz pala, ali to ne mora ništa apsolutno značiti. koji je ovo kvasac bio?
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
FashDeLaFash Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 59
Joined: Dec 2012
Reputation: 0 Location:
RE: Miner's Brew / FashDeLaFash
(06.01.2013, 02:29 )pivska mušica Wrote: ovo što ti je ostalo malo pjene nije strašno. kad budeš pretakao u bottling bucket samo ispod toga pretoči. mada čudi me da do sad nije skroz pala, ali to ne mora ništa apsolutno značiti. koji je ovo kvasac bio?

S-05.
ja se bojim da se ona nije ponovo formirala ili tako nesto...
nisam mogao od ovih naslaga da vidim ranije.
to me brine.
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: Miner's Brew / FashDeLaFash
nema šta da te brine izgleda sasvim normalno sve. Zivjeli
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori



Forum Jump:


Users browsing this thread: 13 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools