Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Flasiranje
ha11oga11o Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

RE: Flasiranje
(07.11.2016, 11:19 )branko21 Wrote: Pozdrav,za cijeđenje flaša poslije ispiranja star sanom koristim stiropor za uzgoj rasade. Ima ih sa različitim rupama koje su malo konusne i taman drže flaše u vertikalnom položaju.Ja koristim onaj sa 104 rupe(13x8)i stavljam bocu na svaku drugu rupu(od 0,33 mogu u svaku rupu).Za podlogu stavim poklopac od ele.špareta u koji se cijedi tekućina iz boca.Takav stiropor košta cca 8 kuna.Ja isti koristim već tri godine i još nije oštećen.

Branko,

cisto ne mogu da vjerujem da vec nema citava civilizacija a ne kolonija bakterija na tom stiroporu. Iz jednostavnog razloga sto je porozan, relativno supljikav ko spuzva sa mikro-rupicama koje se bas i ne mogu oprati.

Ali, svaka cast na extra ideji. Ja sam ipak radi manjka radnog prostora i mrkog pogleda supruge morao da kupim drvce.

beer-chugger
Find Odgovori
branko21 Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

.
Za tri godine pivarenja ja ne znam šta je infekcija.Star san je zakon,radiš sve po PS i nema problema.Kod piva nema improvizacija jer kad tad dođu na naplatu. Stiropior je porozan ali dolazi flaša samo malim dijelom u kontakt sa njim a drugo iscijedi se star san iz nje i nema problema. Ako meni nije bilo ni traga infekcije na napravljenih cca dvije stotine tura to daje neku garanciju.
Find Odgovori
bijeli prah Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

jel tko ima iskustva da je proba pivo flaširat u plastične boce od litru, dvi? u ka boce od vode ili pive? Jer ja imam staklenih boca za 10L, 5L namjeravam u onu party bačvicu stavit, ostaje mi mi 5L, a želja mi je imat malo više od boce od
0,5.
Find Odgovori
AleksandarV Offline
1.100 OG, 10% ABV

Prijatelji ti tu mogu puno pomoći.
Zamoli svakoga i brzo ćeš skupiti doovljan broj boca. Pogotovo kada im kažeš razlog Smile
Find Odgovori
gregagg Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

zna li netko Natrijev karbonat ili kristala soda? Upotrebili smo ga za čiščenje flaša. U toploj vodi smo pustili nekoliko dana a danas su flaše kad se osuše još bjele od ove sode. Jako se težko skida sa flaša, unutra je nemoguče. Flaširanje smo prestavili za nekoliko dana Smile
Da li je netko imao ovakav problem?
Find Odgovori
spajder76 Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

(24.10.2017, 07:07 )gregagg Wrote: zna li netko Natrijev karbonat ili kristala soda? Upotrebili smo ga za čiščenje flaša. U toploj vodi smo pustili nekoliko dana a danas su flaše kad se osuše još bjele od ove sode. Jako se težko skida sa flaša, unutra je nemoguče. Flaširanje smo prestavili za nekoliko dana Smile
Da li je netko imao ovakav problem?

neutralisi sa limunskom kiselinom...dvije vrecice u 5l
Find Odgovori
zlimfur Offline
1.100 OG, 10% ABV

da li je moguce da piva bude predugo na cold crash-u?

flasiro u srijedu, nit pjene nit karbonizacije.. ne znam sad da li sam potrefio neku flasu koja mozda nije bila dobro zacepljena, ali ovo je bas totalno mlitavo.

a bila je 10ak dana u frizideru na 1.5°C.
WWW Find Odgovori
pppp Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

(23.01.2018, 07:45 )zlimfur Wrote: da li je moguce da piva bude predugo na cold crash-u?

flasiro u srijedu, nit pjene nit karbonizacije.. ne znam sad da li sam potrefio neku flasu koja mozda nije bila dobro zacepljena, ali ovo je bas totalno mlitavo.

U principu si lagerovao pivo. Predugo je jedino ako dođe do autolize kvasca , a za to treba nekoliko mjeseci. Samo se strpi , a piva će biti bistrija drinking-beer
Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV

(23.01.2018, 07:45 )zlimfur Wrote: da li je moguce da piva bude predugo na cold crash-u?

Pa na kojoj temp je pivo u bocama stajalo? Obicno zimi treba malo vise vremena da piva karboniziraju radi nizih temperatura. Tesko da cold crash moze imati veze sa tim.
WWW Find Odgovori
zlimfur Offline
1.100 OG, 10% ABV

Flasiranje
Od srijede, kako sam flasiro, stoji u radnji na ca. 20 stepeni.

Drug je jedno otvorio I veli da je ok. Mozda je do ove jedne flase, probacu sutra opet.

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
WWW Find Odgovori
rafter Offline
1.070 OG, 6,95% ABV

I kod mene slična situacija bila... 4 dana bez ikakvog pomaka, i onda za tri dana je baš krenulo.
Samo što sam se sikirao za 500L xD
Prvo hopni, pa reci skoč!
Find Odgovori
Vuk Offline
1.010 OG, 1,95% ABV

I ja sam imao nešto slično, pivo je kuvano sredinom decembra. FG je bio 1.006, ukus pred flaširanje odličan, ni traga od infekcije neke. Onda sam flaširao i 2 gajbe stavio u špajz na selu, niske temperature. Desetak flaša sam ponio kući i ostavio u kuhinji na sobnoj temperaturi. Ove iz kuhinje probao posliuje 5-6 dana, i sve se pokvarile, kiselkaste pomalo. Mislio sam da je opet neka infekcija i da su sve otišle, ali kad sam otišao na selo i otvorio one što su ostale u na nisloj temperaturi, kod njih tek počelo karbonizovanje a nisu se pokvarile. Tako da ispade da trebaju biti na toj nižoj temperaturi ali dosta duže vremena.
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 42 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools