Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Pivo previše gazirano
pivopija87 Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Pivo previše gazirano
Ostalo mi je nekoliko flaša pive stare 4 mjeseca. I svaka druga je bila pregazirana, 2/3 flaše mi iskipi odmah po otvaranju. Sve sam prosuo da se ne sramotim pred društvom Big Grin.

Pivo je bilo normalno gazirano prvih mjesec,mjesec i po kada se i popila većina ture.
Ukoliko dobro poznajem materiju pivo se može previše gazirati zbog prevelike doze šećera prilikom flaširanja ili usljed infekcije.
Ova moja nisu imala ukus pokvarenog piva.

To mi se jednom ranije desilo sa kraft pivom Bunt99 koje sam probao u Beogradu.

Ima li veze pregaziranost sa datum proizvodnje pive?
Find Odgovori
bhgr1 Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

RE: Pivo previše gazirano
Ne bi trebalo imati veze sa datumom ako je pivo zavrsilo fermentaciju prije flasiranja.
Ono ste se moze desiti je da se secer koji je dodan za karbonizaciju nije ravnomjerno rasporedio "po flasama".
Meni se to desilo kada sa samo istresao secerni sirup u napunjen bottlng bucket. Treba prvo nasuti sirup u posudu iz koje ce se flasirati pa onda sipati pivo u nju i to tako da mlaz ide konstantno uz rub bureta pa se napravi vrtlog koji dobro izmjesa sirup sa pivom.
Nothing ever tasted better than a cold beer on a beautiful afternoon with nothing to look forward to than more of the same.
Find Odgovori
redem0n Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

kod mene obrnuta situacija,2 tjedna nakon flaširanja nema znakova gaziranosti,sumnjam da sam stavio boce na prehladno pa me zanima hoce li se gazirati ako ih sada premjestim na sobnu temperaturu
Find Odgovori
vujko Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Trebalo bi da se gazira kada ga prebaciš na sobnu temperaturu, ako nije neku infekciju pokupilo. Ja sam isto imao jednu turu koja se nije gazirala zbog niske temperature, ali kada sam podigao temperaturu za par dana je sve bilo ok.
Find Odgovori
redem0n Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

(07.03.2018, 11:12 )vujko Wrote: Trebalo bi da se gazira kada ga prebaciš na sobnu temperaturu, ako nije neku infekciju pokupilo. Ja sam isto imao jednu turu koja se nije gazirala zbog niske temperature, ali kada sam podigao temperaturu za par dana je sve bilo ok.

k hvala lakše mi je odmah
Find Odgovori
Pivdzija Offline
1.090 OG, 8,95% ABV

kada pofigneš temperaturu, možda samo da bocu po bocu lagano okreneš na čep, i vratiš u normalan položaj. čisto da se kvasci malo dignu i prorade
Jedi, pij, veseli se, i na život poseri se!
Find Odgovori
redem0n Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

(07.03.2018, 11:37 )Pivdzija Wrote: kada pofigneš temperaturu, možda samo da bocu po bocu lagano okreneš na čep, i vratiš u normalan položaj. čisto da se kvasci malo dignu i prorade

obavljeno,hvala
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools