This post was last modified: 30.11.2019, 11:40 by Dola.
Nakon 80+ kuhanja vrijeme je bilo za prve probleme sa lošim bakterijama. Prije 15 dana sam kuhao drugu turu Scotch Ale i sve je teklo bez posebnih problema. Međutim u fermentoru sam danas zatekao loše stanje.
Konsultovao sa gugl i brzo odredio dijagnozu - lacto pellicle. Preporuka je da se pivo ne prosipa. Valjalo bi pokušati spasiti i isprobati pivo sa tom divljom baktetijom koja je zapravo glavni sastojak kiselih piva. Nemam namjeru baviti se saurima još nekoliko godina. Ono što sam od toga probao - nije mi se dopalo.
Uglavnom, ovu ružnu paučinu sa piva sam pokupio, zatvorio fermentor i ostaviću ga par dana. Ako se izbistri presuću pivo u sekundar. Ako se bakterija ponovo aktivira i opet napravi ovo sranje na vrhu - prosuću pivo i baciti fermentor - obično plastično bure od 60 litara.
Evo i slika...