Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Prevedene knjige?
SixtySix Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

Prevedene knjige?
Hteo bih prijatelju koji sada zavrsava poljoprivredni fakultet za tehnologa pica (smer se zove nekako drugacije ali je tehnologija pica u pitanju) da nabavim knjigu John Palmer-a How To Brew posto mi je ta knjiga kao pocetniku bila neizmerno korisna.

Medjutim, problem je sto on ne razume dovoljno dobro engleski da bi mogao da procita knjigu i da je u potpunosti razume. Znate li postoji li doticna knjiga prevedena na nas jezik? Postoji li uopste bilo koja homebrewing knjiga prevedena sa engleskog na nas?
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

RE: Prevedene knjige?
Ne postoji na zalost. Cini mi se da je bio neki dogovor da se skupi nas desetak i da pokusamo svako po jedan dio da prevedemo, ali sumnjam da ce sta od toga biti Smile radije vrijeme trosimo na kuhanje piva... A od domacih knjiga imas 'pivo iz vlastitog podruma' stavio sam je negdje gore u linkove...
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
SixtySix Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

This post was last modified: 05.09.2013, 11:18 by SixtySix.
Steta. Ako treba mogu pomoci oko prevodjenja, engleski mi je skoro kao maternji. Ovo bi mozda mogao biti moj mali lament svetu homebrew-inga na Balkanu. Od decembra cu imati malo vise vremena za sebe pa bih mogao lagano da pocnem da prevodim Palmer-a. Mada bice izuzetno tesko i interesantno prevoditi sve izraze.

Hvala u svakom slucaju.

Edit:

Zivo me zanima sta ce da ispadne kada bih je provukao kroz Google Translate xD
Find Odgovori
pop_milo_jovovic Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Ja sam uzeo Palmerovu knjigu da je iščitam na engleskom da bih je shvatio i razumio, a potom da je i prevedem. Tako da ako ima neko zainteresovan da pomogne neka se javi jer ja se bacam na ovaj posao sam ili uz nečiju pomoć
Find Odgovori
AleksandarV Offline
1.100 OG, 10% ABV

This post was last modified: 13.02.2014, 11:50 by AleksandarV.
Pa vidi, pošto mu je knjiga online. Danas google prevodilac dobro odrađuje stvari. Pa može da pohvata dosta toga. Ne sve ali dosta toga.

nakaradno ali može da pomogne. A i riječnik će da pomogne.
uvod

Postoje mnoge dobre knjige o homebrewing trenutno na raspolaganju , pa zašto pišem jedan pitate? Odgovor je :stvar perspektive . Kad sam počeo učiti kako skuhati svoje pivo prije nekoliko godina , pročitao sam sve knjige sam mogao naći , knjige često objavljuje osim 15 godina . Bilo je očito da mi se dastanje u umjetnosti sazrio malo . Gdje bi jedna knjiga preporučiti koristeći pečenje kvasac i pokrivanje fermentaciju piva s ručnikom ,kasnije Knjiga će inzistirati na varenje kvasca i možda zračnu komoru . Dakle , osjećao sam da je još jedna točka gledišta , polaganje out hows i whys piva procese , moglo bi se više novih pivari dobiti bolji start .

Ovdje jesinopsis procesa proizvodnje piva :

Slad ječma je natopljen u toplu vodu da se oslobodi slad šećere .
Slada šećer rješenje je kuhana s Hmelj za začinima .
Otopina se ohladi i dodaje se kvasac početi fermentacija .
Kvasac fermentira šećere , ispuštanje CO2 i etilni alkohol .
Kadglavna fermentacija završena ,pivo u bocama s malo dodanog šećera pružiti gaziranost .
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools