danny_boy
1.100 OG, 10% ABV
Posts: 1,837
Joined: Nov 2012
Reputation:
9
Location: Sarajevo
|
Re: RE: Problem sa fermentacijom
(19.03.2014, 08:47 )Rodney Wrote: (19.03.2014, 07:57 )rafter Wrote: Danny, jel neophodan cold crash? Ja ga nisam radio. Samo sam presuo u Bottling bucket i flaširao. Jel to ok???
Za bistrinu samo, ali ti još nisi došao do toga. Tek si flaširao. Pusti ih 10 dana na toplom (22 C je idealno). I onda ih tek stavi na hladno sedmicu. Nakon toga bi trebao imati pravi ukus.
@Rodney
Cold crash se uobicajeno radi dok je pivo zavrsilo fermentaciju u fermentoru, prije pretakanja u bure za flasiranje. Da bi bilo sto manje taloga u bocama.
To sto ti kazes je isto efikasno, ali imace vise taloga na dnu boce. Ako se boce budu transportovale i muckale pivo ce se dobro zamutiti...
|
|
|