pivska mušica
BeerFly Brewery
Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation:
18
Location: SJJ-WAW
|
RE: molim iskusne za savjet
ovo iz ovog pdf-a mi izgleda jako iskoristivo, ima dosta sulfata sto je super. mijesanjem sa 50% RO vode ove sve vrijednosti bi se prepolovile, ukljucujuci i CaCO3 sto bi automatski umanjilo i kolicinu potrebne kiseline kod ovog svijetlog piva. vjerujem cak da bi se pH mogao ucicati i bez dodavanja kiseline manjom modifikacijom recepta. mogao bi dodati jos malo klorida i time dobiti sasvim prosjecnu i dobru vodu za vecinu svijetlijih i relativno jace zahmeljenijih piva.
jedino vidim da je zuzko pisao da mu pada pH i ispod 5.2 a to nije dobro. to se sigurno desavalo ako je ovu mekanu vodu koju spominjes koristio za ovo tamno pivo sa black sladom.
uglavnom mene je zuzko isto zamolio da se ukljucim, a koliko sam shvatio njega ne zanima puno price i teorije, nego konkretno: uradi to, to i to. dodaj toliko i toliko, toga i toga.
pa evo mogu pokusati nesto sastaviti kako bih ja to zamislio za ove recepte. cim uhvatim vremena javim se.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
|
|
|