RE: molim iskusne za savjet
(09.12.2014, 08:36 )pivska mušica Wrote: zuzko ja ako sam dobro shvatio ti zelis samo vrtiti ova dva recepta, s naglaskom na prvom. sto se prilagodjavanja vode tice, jako je bitno da li uvijek radis iste ture kolicinski, jer ako ne radis, za svaku turu bi se morale prilagoditi kolicine soli koje ces dodavati i kiseline.
ako radis uvijek istu turu, stavi nam samo s koliko litara vode ukomljavas, a s koliko ispires slad.
UVIJEK ISTU TURU !
6,4 kg (95,5%) 6,4 kg Pale ale Malt( EBC 6,5) - added during mash
0,3 kg (4,5%) 0,3 kg Carared Malt - added during mash(EBC 50)
22,5 g (16,0%) 22,5 g Magnum (12,7%) - added during boil, boiled 60 m
18 g (12,8%) 18 g Northern Brewer (5,5%) - added during boil, boiled 30 m
25,0 g (17,8%) 25,0 g Cascade (6,1%) - added during boil, boiled 10 m
75 g (53,4%) 75 g Cascade (6,1%) - added during boil at flameout 0 min
Safale US-05
8 gr/L. šećera
-ukomljavanje 20 lit.
-ispiranje 17 lit.
-u ukomljivaču 60 min. na 66-63 °C
-30,1 lit. na vatri ;vrijeme kuhanja 75 min
-u fermentatoru 25 lit.
-fermentiracija 21 dan na 16,5 °C
-OG 1060 ; FG 1010
-23,6 lit. u flašama karbonizirano sa 190 gr. običnog šećera
Sve rađeno 1/2 čatrnja ,1/2 česma.
BA
Pale Ale Malt 5,00kg
Carahell Malt 0,75 kg
Munich Malt (Type 1) 0,75 kg
Carapils Malt 0,30 kg
Smoked Malt 0,30 kg
Blek Malt darker(EBC 1300) T 0,30 kg
Aurora 30 gr 60 min.
Styrian Goldings 19 gr 20 min.
Aurora 11 gr 0 min.
Styrian Goldings 15 gr 0 min.
SFALE US-05
7 gr/L. šećera
-ukomljavanje 19 lit.
-ispiranje 14 lit.
-u ukomljivaču 60 min. na 67-63 °C
-kuhanje 60 min.
-u fermentatoru 22 lit.
-fermentacija 21 dan na ???? (prijedlog, sada je gotova komora )
-OG 1069 ; FG 1016
-u flašama 20,5 lit.pive karbonizirano sa 140 gr običnog šećera
takođe rađeno sa 1/2 čatrnja, 1/2 česma.