Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Analiza vode (izvorska)
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: Analiza vode (izvorska)
voda koja ima strašno puno natrija. je li ovo neka greška? ova voda mora biti lagano slankasta po okusu. amerikanci su ograničili propisima da tekuća voda, da bi dobila odobrenje da je sigurna za piće, ne smije imati više od 20 mg/L natrija. a prag okusa je na nekih 50 mg/L, a ti imaš 165 mg/L. nije ni čudo da je taj dio geografski poznat po rudnicima soli. čini mi se da sam negdje čitao i da prevelike količine natrija mogu imati loše efekte na fermentaciju.


znači, ne znam šta bih ti rekao, provjeri da ovo nije neka greška Big Grin

što se ostalih parametara tiče sve je ok. ako pogledaš ez calculator on predviđa gornju granicu natrija do 150 mg/L i natrij kao takav može jako lijepo istaknuti sladne okuse, međutim u kombinaciji sa sulfatima (koji su kod tebe isto tako poprilično visoki) može proizvesti jako neugodnu, oštru gorčinu hmelja.

da ja radim s ovom vodom, svakako bih je razrijeđivao sa najmanje 50% RO vode ili destilirane vode.....
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori



Messages In This Thread
Analiza vode (izvorska) - by gajba - 30.12.2012, 07:45
RE: Analiza vode (izvorska) - by pivska mušica - 30.12.2012, 08:05
RE: Analiza vode (izvorska) - by gajba - 30.12.2012, 08:11
RE: Analiza vode (izvorska) - by gajba - 30.12.2012, 08:34
RE: Analiza vode (izvorska) - by zis - 31.12.2012, 08:32
RE: Analiza vode (izvorska) - by gajba - 31.12.2012, 04:03
RE: Analiza vode (izvorska) - by zis - 31.12.2012, 04:14
RE: Analiza vode (izvorska) - by gajba - 31.12.2012, 07:57
RE: Analiza vode (izvorska) - by zis - 31.12.2012, 08:00
RE: Analiza vode (izvorska) - by gajba - 31.12.2012, 08:10

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools