pivska mušica
BeerFly Brewery
Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation:
18
Location: SJJ-WAW
|
RE: Svaštara - knjige, članci, tutoriali
(24.02.2015, 05:45 )MarkoOs Wrote: Zanimljiv clanak sa experimentom suhog hmeljena hmelj u listovima vs hmelj u pelletima, mozda ste vidjeli , mozda niste!!
http://brulosophy.com/2015/02/23/whole-l...t-results/
ja se sigurno slazem s ovim, puno mi je drazi whole cone nego pellet za suho hmeljenje i mislim da ima puno vise svjezeg, neostecenog lupulina na sebi i mislim da su mi uvijek bila bolja piva sa whole cone hmeljom. druga stvar, peletiranje je mehanički proces koji stvara temperaturu. hmelj se ipak zagrijava prilikom presovanja uslijed trenja i siguran sam da gubi na aromatskim kvalitetama uslijed te temperature.
u korist peleta ide cinjenica da je puno veca povrsina hmelja izlozena pivu, pa se lakse i brze aroma prenosi iz hmelja u pivo.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
|
|
|