spageti
1.060 OG, 5,91% ABV
Posts: 544
Joined: Sep 2014
Reputation:
1
Location: Zadar
|
RE: Problem sa karbonizacijom
Pzdrav svima, dugo vremena vrebam postove na ovom forumu, moram priznati da mi je ovo najdrazi homebrew forum koji postoji. Nakod dugo vremena proučavanja i učenja skuhao sam prvu turu (bohemian pilsner) sa pajdom i pivo je bilo poprilično dobro. E sad me muče neke stvari pa moram pitati.
Pajdo je skuhao sam par tura prije nego smo se udružili i on nikad nije radio karbonizaciju sa dodavanjem šećera ili dekstroze nego flsašira pivo pred kraj fermentacije.
Prvo pivo mu je bilo dobro, drugo pivo bi izbilo iz boce ko gejzir kad se otvori, ovo zadnje koje smo kuhali skupa nije bas bilo dovoljno gazirano. Kažem mu da treba staviti šećera prije flaširanja, a on se ne slaže - kaže da je jednom stavio dekstrozu i da mu je pivo promijenilo okus.
Pitanje - da li je to točno.?? Mijenja li pivo okus kad se stavi šećer.
Pozdrav svima.
|
|
|