Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Karbonizacija na hladnom
zuzko Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 177
Joined: Mar 2014
Reputation: 3 Location: sarajevo
RE: Karbonizacija na hladnom
(05.02.2014, 05:28 )rale Wrote: Radio sam ale i flaširao te ostavio na hladnijem u podrumu. Cca 7c je bilo. Kad sam otvorio boce pjena i gaziranost su bili dosta slabi. Kako idu vece temperature zanima me hoce li se gaziranost popraviti ili je kvasac umro?
Dva dana razmisljam kako da predstavim svoj problem a da ne ispadnem glup kad` Rale genijalno upita ...jel` kvasac umro?
Taman kada sam pomislio da sam savlao gradivo evo cinjenice zbog koje cu se jos neko vrijeme nazivati pocetnik.Kako mi je ovo prva zima u pivarstvu a nemam bas prostora za dvije- tri gajbe na sobnoj tem. ostavio sam ih u podrumu gje je tem. bila izmedju 11-14 C.Razlika je bila osjetna kod onih par flasa koje sam drzao na oko 22 C.
Dakle jedna tura je inace "slatki" Skot (stajao na hladnom 41 dan) a druga Stout (14 dana).Sada sam ih premjestio na oko 20 C i sasvim njezno izmjesao talog sa sadrzajem.Sta mislite hoce li biti nesto od ovoga....rjecju ..jel` kvasac umro?
Find Odgovori



Messages In This Thread
Karbonizacija na hladnom - by Sile - 05.02.2014, 05:28
Re: Karbonizacija na hladnom - by Sile - 05.02.2014, 05:46
Re: Karbonizacija na hladnom - by Sile - 14.02.2014, 10:46
RE: Karbonizacija na hladnom - by branko20 - 15.02.2014, 10:57
Re: Karbonizacija na hladnom - by Sile - 16.02.2014, 03:13
RE: Karbonizacija na hladnom - by zuzko - 13.03.2015, 12:49
RE: Karbonizacija na hladnom - by danny_boy - 13.03.2015, 01:14
RE: Karbonizacija na hladnom - by Pivdzija - 13.03.2015, 03:09

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools