Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


inox bacva 150 l-fermentacija
Rexar Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 30
Joined: May 2015
Reputation: 0 Location: Krusevac
RE: inox bacva 150 l-fermentacija
(02.09.2015, 09:25 )pivska mušica Wrote: tema je premjestena u Procese.

Moze se to, naravno, samo treba proracunati, kako je gajba rekao, koliko kvasca na pocetku staviti. Tako se cak radi i u nekim pivarama, za jaca piva gdje prvi naljev zapravo sluzi kao veliki starter, a onda se na njega dodaje sladovina svako malo.

osim toga treba odrediti nakon koliko dana/sati fermentacije dodavati slijedeću turu.

ovdje na primjer mikroskop moze jako dobro posluziti da se vidi broj celija.

Ali interesuje me ovde sto si napisao??gde se kvasac stavi odmah a zatim se dodaje sladovina,kako bih mogao taj proces da nadjem??jasno mi je da dolazi do kontaminacije ako se ne doda brzo kvasac ali ovaj proces sa starterom i dolivanjem sladovine je interesantan
Find Odgovori



Messages In This Thread
inox bacva 150 l-fermentacija - by Lenox - 02.09.2015, 10:53
RE: inox bacva 150 l-fermentacija - by gajba - 02.09.2015, 01:00
RE: inox bacva 150 l-fermentacija - by rafter - 02.09.2015, 01:44
RE: inox bacva 150 l-fermentacija - by Rexar - 04.09.2015, 07:41
RE: inox bacva 150 l-fermentacija - by Rexar - 04.09.2015, 05:58
RE: inox bacva 150 l-fermentacija - by Lenox - 05.09.2015, 09:58
RE: inox bacva 150 l-fermentacija - by Pop - 10.09.2015, 07:14
RE: inox bacva 150 l-fermentacija - by rafter - 10.09.2015, 02:56
RE: inox bacva 150 l-fermentacija - by Pop - 10.09.2015, 07:07

Forum Jump:


Users browsing this thread: 2 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools