Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


inox bacva 150 l-fermentacija
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: inox bacva 150 l-fermentacija
Zato sto moras paziti na količinu aktivnog kvasca. Ako mu prebrzo ubacis ogromnu količinu secera a ne pustis ga da se dovoljno razmnozi onda ces imati underpitch, odnosno premalu količinu kvasca koja mora da se izbori sa ogromnom količinom secera sto stvara nepoželjne okuse u pivu. Novu sladovinu bi bilo najbolje ubaciti na tzv high krauzenu, odnosno u trenutku kad je fermentacija burna, a to je otprilike nakon 48 sati.

Ponavljam bez recepta, tipa kvasca, planiranih temperatura fermentacije i ostalih faktora, ovako na slijepo, tesko je precizno reci kad naliti novu sladovinu i koliko kvasca ubaciti u tu prvu turu.

U svakom slucaju najidealnije bi bilo svih 150l odmah na početku jednom nacijepiti sa određenom količinom kvasca i pustiti da sve odjednom odfermentira. Ali ti to ne mozes jer ti je premali kapacitet kotla.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori



Messages In This Thread
inox bacva 150 l-fermentacija - by Lenox - 02.09.2015, 10:53
RE: inox bacva 150 l-fermentacija - by gajba - 02.09.2015, 01:00
RE: inox bacva 150 l-fermentacija - by rafter - 02.09.2015, 01:44
RE: inox bacva 150 l-fermentacija - by Rexar - 04.09.2015, 07:41
RE: inox bacva 150 l-fermentacija - by Rexar - 04.09.2015, 05:58
RE: inox bacva 150 l-fermentacija - by Lenox - 05.09.2015, 09:58
RE: inox bacva 150 l-fermentacija - by pivska mušica - 05.09.2015, 10:07
RE: inox bacva 150 l-fermentacija - by Pop - 10.09.2015, 07:14
RE: inox bacva 150 l-fermentacija - by rafter - 10.09.2015, 02:56
RE: inox bacva 150 l-fermentacija - by Pop - 10.09.2015, 07:07

Forum Jump:


Users browsing this thread: 3 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools