Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Dužina fermentacije pšeničnog piva od ekstrakta
bosniamaj Offline
1.050 OG, 4,91% ABV
*****

Posts: 359
Joined: Aug 2015
Reputation: 1 Location: Tesanj
RE: Dužina fermentacije pšeničnog piva od ekstrakta
(10.12.2015, 03:23 )pivska mušica Wrote: nisi trebao dodavati dekstrozu, ali dobro. samo si pokvario pivo s tim po mom misljenju. trebao si dodati DME ili smanjiti litrazu piva.
Da pitam, informativno, ako si upoznat, kako bih trebao postupiti da nisam koristio dekstrozu?

Tražio sam po netu. Naišao sam baš na mišljenja da se izbjegava dekstroza, da se koristi DME ili miks neki i sl.
Međutim, teško sam našao omjere supstitucije. Ono na što sam naletio kaže da je omjer 1kg dekstroze = 1,2 kg DME jer ima manje fermentabilnih dijelova u njemu.
Da li je to taj omjer? Jer, ako jest, to je puno DME-a, obzirom na to da uputstvo kaže 1 kg dekstroze i poslije još za flaširanje. DME u S. Brodu košta 117 kn za 500 g, što je puno, ako je to omjer.

Drugo, kažeš: "ili smanjiti litražu". Kako to funkcioniše?

Sent from my H60-L02 using Tapatalk
Rise up this mornin',
Smiled with the risin' sun.
Find Odgovori



Messages In This Thread
RE: Dužina fermentacije pšeničnog piva od ekstrakta - by bosniamaj - 17.12.2015, 08:05

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools